Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Red de dino's in Dino Run

Vandaag en morgen gratis!

Aanschouw hoe het rijk der dinosauriërs beëindigd werd door een vernietigende meteorietenstorm terwijl alle potige aardbewoners het op een lopen zetten naar de rechterkant van je computerscherm omdat links een allesverwoestende muur op komst is.

Dino Run van makers Pixeljam doet denken aan Canabalt, maar diept de formule van 2D-running wat verder uit door je tijdens het rennen zo veel mogelijk eieren te laten redden, gebruik te maken van voorbijvliegende pterodactyls en opvallend vertakkende parcoursen aan te bieden. Perfect voor mensen die al graag eens een gooi doen naar de beste high-score.

Beste feature van Dino Run is echter de mogelijkheid je eigen pixeldino aan te maken -diverse hoofddeksels inbegrepen.

Leuk tussendoortje dat je met plezier enkele malen herspeelt voor de uitstekende chiptune-soundtrack en bijhorende retrosfeer. Eénmaal Dino Run achter de kiezen kan je Space Rubbish van dezelfde makers beginnen spelen. Space Rubbish is een al even verslavende Asteroids-kloon met twin-stick shooter allures.

Vriendelijk van de ontwikkelaars overigens om deze bundel vandaag en morgen gratis aan te bieden (inclusief soundtracks). Dit ideale recept voor een weinig productieve vrijdag kan je hier downloaden. Vond je de games en/of muziek goed genoeg dat je de ontwikkelaars wil steunen, aarzel dan niet het geheel nog een keer te kopen en hen er ditmaal wat geld voor toe te stoppen.

Beide games zijn speelbaar op PC, Mac en Linux.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

  • PC
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties