Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Red Barrels werkt aan horrorvervolg Outlast 2

'Meer griezelverhalen te vertellen.'

De survival horrorgame Outlast krijgt een vervolg. Dat heeft de onafhankelijke ontwikkelaar Red Barrels bekendgemaakt.

In een interview met Bloody Disgusting zegt medestichter van Red Barrels Philippe Morin: "Nadat we de Xbox One-versie van Outlast uitbrachten, namen we de tijd om onze situatie te bekijken en we beseften al vlug dat we minstens nog een horrorgame in ons hadden."

De eerste Outlast speelt zich af in het Mount Massive Asylum, maar het vervolg kent wellicht andere accenten: "We hebben nieuwe ideeën en thema's die we willen verkennen en we denken dat we iets speciaals aan het bedenken zijn."

De releasedatum van Outlast 2 is vooralsnog onbekend. "We zijn nog steeds een kleine, onafhankelijke studio, dus we hebben wat tijd nodig om onze volgende game af te krijgen, maar hopelijk wordt het de moeite waard."

Het is wel zeker dat de game gelijktijdig op de pc, PlayStation 4 en Xbox One uitkomt. De studio verkeert momenteel in een veel betere positie dan bij de ontwikkeling van de eerste Outlast.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties