Skip to main content

Recordbedrag prijzenpot Dota 2-toernooi

Gamend miljonair worden.

Het prijzengeld van Dota 2-toernooi The International 2015 is tot een recordhoogte gestegen. Op het moment van schrijven is dit 12,3 miljoen dollar, wat omgerekend op 11,1 miljoen euro uitkomt.

Tot dit weekend had The International 2014 de grootste eSports prijzenpot in de geschiedenis. Het prijzengeld was toen 10,9 miljoen dollar waarvan ongeveer de helft naar het winnende team ging.

Op dit moment bedraagt het prijzengeld 12,3 miljoen dollar waarmee het oude record van de voorgaande editie van het Dota 2-toernooi is verbroken. Hiermee is echter nog niet het maximum bereikt. Organisator Valve heeft namelijk een recordbedrag van 15 miljoen dollar op het oog.

Valve legt zelf 1,6 miljoen dollar in. De rest wordt door de Dota 2-gemeenschap aangevuld. Spelers kopen het zogeheten Compendium waarvan een kwart van het aankoopbedrag in de prijzenpot gestopt wordt. Elke miljoen dollar vormt een mijlpaal waarmee in-game extraatjes worden vrijgegeven.

The International 2015 vindt van 3 tot en met 8 augustus in Seattle plaats. Dit jaar doen er niet acht maar zestien teams mee.

Read this next