Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rechtzaak oprichters Infinty Ward

De sfeer blijft gespannen.

De oprichters van Infinity Ward dienen een klacht in tegen Activision voor het niet betalen van royalties. De klacht komt er na de het ontslag van beide oprichters door Activision.

Hun advocaat Robert Schwartz is duidelijk: “In plaats van beide heren te bedanken, met lof overladen en of gewoonweg betalen voor het creëren van één van de meest succesvolle entertainmentproducten ooit, kiest Activision voor een ander plan. Zij voeren een onderzoek met aanklachten zoals “ongehoorzaamheid” en “contractbreuk”. Dit resulteerde in hun ontslag op 1 maart.”

West is niet te spreken over de handelswijze van Activision: “Wij waren geschokt door de beslissing van Activision om ons contract te verbreken. Ons hart en onze ziel liggen in het bedrijf dat niet alleen één van beste ontwikkelstudio's is, maar ook over een team beschikt waar we tien jaar lang trots op waren.” Zampella sluit zich hierbij aan: “Na al ons werk zouden wij Activision niet moeten aanklagen om ons geld te krijgen.”

De aanklacht houdt ook een luik in over de controle over de Modern Warfare-franchise. Zij hadden namelijk het contractuele recht op controle over de serie.

Reacties