Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rechtszaak Silicon Knights vs Epic

Leverde Epic slechte versie Unreal Engine?

Silicon Knights, ontwikkelaar van Xbox360 -exclusive "Too Human" heeft groen licht gekregen voor hun rechtszaak tegen Epic. De zaak zal nu eindelijk voorkomen voor een jury (oorspronkelijk werd Epic al aangeklaagd in 2007).

Silicon Knights beweert dat de ontwikkeltijd van Too Human uitliep tot 4 jaar, omdat Epic misleidend zou zijn geweest over wat de Unreal Engine allemaal kon. Epic zou ook de ontwikkeling van Gears Of War en Unreal Tournament voorop gesteld hebben aan het helpen van Silicon Knights. Tot het bewijsmateriaal van Silicon Knights behoren enkele interne e-mails van Epic waarin staat dat werknemers alles moeten laten vallen buiten Gears Of War.

Epic beweert dan weer dat ze weldegelijk hulp boden aan Silicon Knights, en dat het bedrijf contractbreuk pleegde door de engine te tonen aan personen die het niet mochten zien en door een game te ontwikkelen voor SEGA met de engine.

Wie het zal halen is voorlopig onduidelijk, net als wat de mogelijke gevolgen zouden zijn.

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen