Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rechtszaak rond Fallout MMO duurt voort

De zaak blijft een welles-nietesspelletje.

De strijd tussen Interplay en Bethesda Softworks rond de rechten op een Fallout MMO blijft aanslepen. Toch volgens de Fallout Wiki die nieuwe gerechtdocumenten kon inkijken.

Interplay beweert nu dat “Bethesda contractbreuk heeft gepleegd door hun de rechten te ontzeggen op bepaalde intellectuele eigendom gerelateerd en noodzakelijk binnen de Fallout-franchise.”

De advocaten van Bethesda gooien het inderdaad over een andere boeg. Hierbij halen ze aan dat Interplay misschien wel het recht heeft om een Fallout MMO te ontwikkelen, maar geen rechten heeft op het gebruik van bepaalde elementen die kenmerkend zijn voor de franchise. Hieronder valt onder andere de PIP Boy, het logo, de World Bible en de typische comic art. Met andere woorden heel veel van de elementen die Fallout maken tot wat de game is.

Ondertussen heeft Jas Purewal van Gamer/Law zijn licht laten schijnen op deze recente ontwikkelingen. Volgens hem gokt Interplay erop dat ze de zaak gaan winnen en werken ze daarom door aan Fallout Online. Als ze de zaak winnen moeten ze niet meer zo lang werken aan de game. Indien ze dreigen te verliezen wordt Fallout Online misschien wel een pasmunt om er toch nog wat uit te halen. Het is ook mogelijk dat indien Bethesda de zaak wint zij alle assets moeten krijgen van Interplay.

Niettemin zijn de grootste slachtoffers in deze zaak de fans. Zij wachten alle jaren op goed nieuws in deze rechtszaak, maar moeten waarschijnlijk nog heel lang op hun honger zitten.

Getagged als
Over de auteur

Maarten Weyters

Editor Eurogamer Benelux

Reacties