Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rechtszaak Infinity Ward begint op 29 mei

Krijgen West en Zampella gelijk van de rechter?

De rechtszaak tussen Infinity Ward, ontwikkelaar van de Call of Duty reeks, en ex-werknemers Jason West en Vince Zampella begint op 22 mei. De zaak is ondertussen al enorm ingewikkeld. Alles begon in 2009, toen West & Zampella Infinity Ward verlieten omdat ze hun royalties nog niet uitbetaald hadden gekregen. Ze richtten een nieuwe studio, Respawn Entertainment, op die een ware leegloop aan talent bij Infinity Ward veroorzaakte. Respawn tekende bovendien een contract met EA voor de publicatie van hun eerste game (terwijl Infinity Ward onder de vleugel van grote concurrent Activision zit).

Beide partijen trokken daarop naar de rechtbank. West & Zampella eisen hun achterstallige royalties, terwijl Activision onder andere een tegenrechtszaak indiende waarin het EA beschuldigt de twee te hebben weggelokt van Infinity Ward.

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties