Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

RE5 DLC oorspronkelijk in de game

Haalde het niet wegens budgettekort.

Capcom heeft toegegeven dat de downloadable content voor Resident Evil 5 die ze toevoegen bij de Gold Edition oorspronkelijk deel uitmaakten van de game. Zowel Lost in Nightmares als Desperate Escape hoorden extra's te zijn toen de game verleden maart uitgebracht werd, zo zei producer Yasuhiro Anpo.

De reden waarom de twee missies het niet haalden was een tekort in het budget. Capcom overwoog blijkbaar nog om de cutscene's te herleiden tot simpele cartoonachtige animaties om de kosten te drukken maar opteerde uiteindelijk toch om ze gewoon uit te brengen als DLC met alle toeters en bellen.

Resident Evil 5: Gold Edition verschijnt 9 maart op Xbox360 en PS3. Voor de mensen die de game al gekocht hebben zullen Lost in Nightmares en Desperate Ecape ook afzonderlijk te downloaden zijn via Xbox Live en PSN, voor een prijs natuurlijk.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen