Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

RE5: Alternative Edition toch als DLC

Capcom luistert naar haar fans.

Dat er een herwerkte versie van Resident Evil 5 zou komen liet actrice Patricia Ja Lee - de stem van Jill Valentine - eind september al weten, en vandaag krijgt dat nieuws een staartje. Meteen na de aankondiging vroegen fans zich af of ontwikkelaar Capcom deze nieuwe editie als downloadable content uit zou brengen, of als een compleet nieuwe winkelversie van het spel. Vandaag krijgen we op die vraag een antwoord.

De Resident Evil 5: Alternative Edition, zoals we het spel vanaf nu officieel mogen noemen, zal als downloadable content verschijnen. Capcom heeft deze beslissing gemaakt nadat meer dan tweeduizend gamers hun mening hadden laten horen op Capcom-Unity, een community site rond alle producten van de Japanse studio. 1500 mensen bleken de Alternative Edition als DLC te willen zien, terwijl 900 stemmen richting een fysieke heruitgave van Resident Evil 5 gingen.

Uiteindelijk heeft Capcom dan toch gekozen voor de weg van de downloadable content waardoor de Alternative Edition in Amerika, Australië en Europa in de lente van 2010 via Xbox Live en PlayStation Network verkrijgbaar zal zijn. "Zorg wel dat je het originele schijfje van RE5 niet kwijtspeelt," laat men op Capcom Unity weten. "Spelers zullen aan de slag kunnen gaan met een nieuw hoofdstuk binnen het spel, maar er zijn nog een paar extra's die we in de loop van de volgende maanden pas bekend zullen maken".

Als alles goed gaat zal de Alternative Edition van RE5 ook de motion controller van de PlayStation 3 ondersteunen. Dat stukje hardware zal eveneens in de lente van 2010 op de markt verschijnen.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties