Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Razer Wolverine V2 Pro review - Stilt je honger naar een premium ervaring

Veelvraat.

Eurogamer.nl - Essentieel badge
De Wolverine V2 Pro heeft een premiumprijskaartje, maar daar staat ook een uitmuntende ervaring tegenover. Topklasse

De Razer Wolverine V2 Pro review van Carl kijkt of deze PS5 ‘pro controller’ de moeite waard is.

Een ‘wolverine’ wordt in het Nederlands naar ‘veelvraat’ vertaald. Dat dekt meteen de lading voor de Razer Wolverine V2 Pro-controller. Waar de PlayStation 5 tot nu toe nog een degelijk aanbod aan third-partycontrollers miste, levert Razer meteen een allesomvattende premiumervaring af. Deze officieel gelicentieerde controller heeft een heuse waslijst aan features, met als meest in het oog springende een volledig draadloze ‘low latency’-ervaring. Deze veelvraat weet je honger naar een ‘pro controller’ perfect te stillen.

De Razer Wolverine V2 Pro maakt zijn naam als ‘pro controller’ voor competitieve gamers zeker waar. Eerst en vooral zijn er zes extra knoppen (vier ‘paddles’ achteraan en twee extra bumpers bovenaan) die je kunt programmeren. Zo moet je bijvoorbeeld in een shooter nooit meer je duimen van de sticks heffen. Ten tweede kun je via Razer Hypertrigger (een klein slotje achteraan de controller) de triggers instellen om lang te buigen of net een extreem korte actuatie te hebben. Die eerste is ideaal voor racegames, de tweede voor shooters die snelle reflexen eisen. Volgens Razer geeft de Wolverine V2 Pro je een oneerlijk voordeel in competitieve games en dat is (tot op een bepaalde hoogte) zeker waar.

Razer Wolverine V2 Pro PS5 review - De looks roepen gemengde gevoelens op

Ook de feel van de Razer Wolverine V2 Pro is simpelweg uitstekend. Het indrukken van een knop levert een zeer bevredigende klik op die typerend is voor Razers Mecha-Tactile-technologie. Zowel qua klank als gevoel is het alsof je op een muis klikt. Daarnaast verdient ook de D-Pad lof, nochtans traditioneel een van de moeilijkste elementen voor hardwareproducenten om goed te krijgen. Razer levert hier echter een huzarenstukje af. Zo is de microswitch-D-Pad in acht-richtingen ideaal voor fightinggames, met net als bij de ‘face buttons’ uitstekende feedback qua klank en gevoel. De Wolverine V2 Pro ligt simpelweg uitstekend in de hand.

Een van de meest kenmerkende features van de Razer Wolverine V2 Pro is tegelijk een van de minst opvallende: het feit dat je volledig draadloos kunt spelen. Third-partycontrollers werken nagenoeg altijd met draad, zowel om kosten te drukken als om ‘low latency’ te garanderen voor competitieve spelers. Het is dan ook een waar plezier dat de Razer Wolverine V2 Pro via een 2.4 GHz-dongel een compleet naadloze ‘low latency’-ervaring aflevert. Je sluit de dongel simpelweg aan op een van de USB-A-ingangen van de PlayStation 5 en je bent meteen klaar om te gamen. Je kunt de controller ook op pc gebruiken - zowel via een USB-C-draad als via de ‘low latency’-dongel. ‘Plug and play’ op z’n best.

Razer Wolverine V2 Pro PS5 review - Achteraan vind je 'paddles' en de 'trigger locks'

De Razer Wolverine V2 Pro blijft qua uiterlijk dicht bij het design van de eerdere Wolverine-modellen. Zo mogelijk gaat het echter nog meer voor een ‘bulky’ look met een haast vierhoekige vorm. Het is zeker niet het aantrekkelijkste design. De zeer graduale buigingen ogen log en ietwat ‘old school’ - zeker vergeleken met het scherpe en moderne design van Sony’s officiële PlayStation 5-controller. Het zwartwitte kleurenpatroon past weliswaar exact bij de PS5 zelf, en ook de dongel komt in een stijlvol wit. De Wolverine V2 Pro wint dus geen schoonheidswedstrijden, maar past wel perfect bij Sony’s console.

Cover image for YouTube videoRazer Wolverine V2 Pro | Connect. Control. Conquer

Wil je de controller aanpassen, dan kun je die via Bluetooth met je mobieltje verbinden en vervolgens via de Razer Synapse-app aanpassingen doen. De software van Razer biedt een uitstekende gebruikerservaring, al slaagde ik er niet in om de Wolverine V2 Pro met de Razer Synapse desktopapp te verbinden. Ook is er geen Razer app op PlayStation 5 beschikbaar, wat opvallend is aangezien je die op Xbox-consoles wél terugvindt. Het wordt dan ook afwachten of Razer nog software op de PlayStation Store uitbrengt, want op dit moment is het een opvallend gemis.

De Razer Wolverine V2 Pro is het schoolvoorbeeld van een ‘pro controller’. Je krijgt een heuse waslijst aan indrukwekkende en geslaagde features. Dat komt weliswaar met een fiks kostenplaatje, maar de Wolverine V2 Pro-controller maakt zijn premiumprijs waar. Zo is de feel van de controller uitstekend en van begin tot eind hoogwaardig. Het feit dat je de controller draadloos kunt gebruiken op PlayStation 5 en probleemloos kunt verbinden met pc is de klap op de vuurpijl die de Wolverine V2 Pro van bijna alle andere third-partycontrollers onderscheidt. De Wolverine V2 Pro is een veelvraat voor je portefeuille, maar maakt zijn torenhoge beloftes volledig waar.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties