Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Razer onthult Viper 8Khz gaming muis

Met innovatieve HyperPolling technologie.

Razer heeft de Razer Viper 8Khz gaming muis onthuld. Het is de eerste gaming muis die een polling rate van 8000Hz bereikt.

Polling rate is de waarde die uitdrukt hoe vaak een apparaat gegevens communiceert naar een pc. De huidige industriestandaard is 1000Hz (of: 1000 keer per seconde dat data wordt doorgestuurd).

Via een USB-microcontroller heeft Razer nu dus een polling rate van 8000Hz bereikt, ofwel acht keer hoger dan de meeste huidige muizen. Zo probeert Razer de meest responsieve, snelle en betrouwbare gaming muis op de markt af te leveren.

"Latency is een zeer belangrijk onderdeel van gameplay dat de algehele game-ervaring aanzienlijk beïnvloedt - en toch wordt het over het hoofd gezien door veel bedrijven", aldus Alvin Cheung, Senior Vice President van Razers Peripherals-afdeling.

"In tegenstelling tot DPI profiteert iedereen - van casual gamers tot professionals - van een lagere latency door belangrijke milliseconden van de totale reactietijd af te halen." Testers meldden volgens Cheung een soepelere en meer responsieve input.

Deze snellere responstijden zijn vooral van levensbelang in eSports-titels zoals Counter-Strike: Global Offensive en Dota2, waar elke milliseconde telt. De Razer Viper 8Khz moet dan ook een ideale compagnon worden voor gaming monitors met een hoge refresh rate.

Ook het 'klikgevoel' van de Viper 8Khz heeft een redesign gekregen. De Optical Mouse Switches van Razer hebben namelijk een grotere tactiele feedback gekregen, waardoor elke klik nu steviger en beter aan moet voelen. De Razer Focus+ Optical Sensor heeft een DPI-waarde van 20.000.

De Razer Viper 8Khz weegt slechts 71 gram en is daardoor dus ook een 'ultralight' gaming muis. Er zijn ook acht programmeerbare knoppen aanwezig, die via de Razer Synapse 3 software macro's of secundaire functies kunnen krijgen.

Zodra we de Razer Viper 8Khz hebben kunnen testen, kijken we ook of het een plekje krijgt in onze lijst met de beste gaming muizen in 2021.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties