Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Razer kondigt modulair bureau aan

Project Sophia als de volgende stap in thuis gamen?

Electronicaproducent Razer heeft tijdens CES 2022 'Project Sophia' aangekondigd. Dat is een eerste concept voor een modulair gaming-bureau. Zo'n bureau moet het volgens Razer eenvoudiger maken om werken, gamen en streamen op dezelfde plaats te doen nu thuiswerk meer en meer de norm is.

Danzij het modulaire ontwerp kun je snel je werkruimte aanpassen aan de taak die je op dat moment wilt doen. Het bureau bevat tot 13 afzonderlijke modules die je naar eigen inzicht kunt aanpassen. Zo kun je elke module bijvoorbeeld voorzien van een secundair scherm, tools voor systeembewaking, een grafisch tableau of externe opnamekaarten.

Bekijk op YouTube

Concreet betekent dit dat je bureau als het ware een desktop-pc op zich is. Project Sophia is gebouwd op een printplaat met geavanceerde componenten, waaronder de nieuwste generatie Intel-processoren en NVIDIA GPU's. Elk onderdeel is magnetisch bevestigd aan het glazen tafelblad en kan daardoor later ook eenvoudig worden vervangen. Het bureau is eveneens voorzien van Razer Chroma RGB en een OLED-scherm tot 65".

"Het modulaire systeem stelt gebruikers in staat om snel hun bureau te herconfigureren met bijna oneindige flexibiliteit, waarbij Project Sophia niet alleen wordt aangepast aan de taak in kwestie, maar ook aan de specifieke voorkeur van de gebruiker. Dit is de toekomst van het werkstation", aldus Razer-topman Richard Hashim.

Voorlopig zit Project Sophia nog in de projectfase. Het is dus nog niet geweten hoeveel dit bureau kost en hoeveel je ervoor betaalt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.
Reacties