Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Razer Huntsman V2 review - Op jacht naar de perfectie

Razer-snel typen.

Eurogamer.nl - Aanrader badge
De Razer Huntsman V2 is een fantastisch keyboard: mooie looks, slim design en prestaties om 'u' tegen te zeggen.

De Razer Huntsman V2 review van Carl vertelt je waarom dit een uitstekend keyboard is.

In 2018 lanceerde hardwareproducent Razer lanceerde de Huntsman-lijn keyboards. De reeks groeide meteen tot een van de populairste modellen op de markt uit. Nu is het echter tijd voor een upgrade in de vorm van de Razer Huntsman V2. Dankzij een prachtig visueel ontwerp, elegant design en bovenal absolute topprestaties voor zowel gaming als typen is dit een fenomenaal keyboard dat op bijna alle vlakken een stap vooruit vormt.

Razer-producten hebben een typerende look, en de Huntsman V2 is daar misschien wel de beste uitwerking van tot nog toe. Het keyboard is een en al rechte lijnen die modern en smaakvol design uitstralen. De typerende Chroma RGB-belichting, bijvoorbeeld, oogt mooi op het sobere zwart en springt vooral in het oog bij de grote multimediaknop rechtsboven (daarover straks meer). De volledig zwarte polssteun met een sobere interpretatie van het Razer-logo maakt het plaatje compleet. Qua looks is dit met andere woorden een keyboard om in te kaderen.

Een keyboard is echter maar zo goed als zijn feel. Ook op dat vlak scoort de Huntsman V2 uitstekend. Elke toets - uitgerust met een subtiele antisliptextuur - buigt subtiel naar binnen zodat je vingers automatisch het middelpunt vinden. De totale 'travel' (hoe ver je de toetsen kunt indrukken) is 4ms, met een actuatiepunt van 1.2mm en een actuatiegewicht van 45g. Door al die elementen vinden je vingers niet alleen instinctief de toetsen, maar mis je ook amper een aanslag en verloopt elke actie bijzonder snel en responsief. Zeer indrukwekkend design, dus.

Razer Huntsman V2 review - De V2 vormt een upgrade voor de reeds populaire Huntsman-lijnBekijk op YouTube

Minder opvallend zijn de interne prestaties. Razer claimt namelijk dat de Huntsman V2 gebruikmaakt van de Razer HyperPolling-technologie, dat de traditionele 'polling rate' (hoeveel keer per seconde je keyboard met je pc communiceert) van 1000Hz op de meeste toetsenborden naar 8000Hz verhoogt. Hoge 'polling rates' zijn een trend die je ook al bij de aankondiging van de Razer Viper 8K-gamingmuis en bij concurrent Corsair met diens K65 RGB Mini Keyboard kon zien. Veel merk je er bij de Huntsman V2 in de praktijk echter niet van. Zelfs toen ik via de Razer Synapse-software de 'polling rate' van het minimum van 125Hz naar 8000Hz verhoogde, nam ik namelijk geen verschil waar. Tenzij je misschien op een gespecialiseerd niveau typt of extreem uitdagende ritmegames speelt, is de verhoging van de 'polling rate' in principe verwaarloosbaar.

Het geluid van de Huntsman V2 - of eerder het gebrek eraan - heeft dan weer wel een grote impact. Moderne keyboards gebruiken 'switches' (die je toetsaanslagen registreren) onder de toetsen om je een aangename feedback te bezorgen, zowel qua gevoel als qua geluid. Voor huisgenoten is het echter irritant om naar luid geklik te luisteren. De toetsen van de Huntsman V2 beschikken echter over siliconen geluidsdempers die jouw typen veel stiller maken. Het is een bedachtzame toevoeging die actief een van de grootste 'minpunten' van toetsenborden met switches verhelpt.

Razer Huntsman V2 review - Bijzonder mooi design.

De Razer Huntsman V2-switches zijn in twee vormen beschikbaar: Razer Purple Clicky of Razer Linear Red. Mijn reviewexemplaar was met laatstgenoemde switches uitgerust. Hoewel ik persoonlijk 'clicky' toetsen verkies, is het voordeel van lineaire switches dat je ze in een vloeiende beweging kunt indrukken. Dat is vooral handig bij games waarin je dezelfde toets verschillende keren op rij moet indrukken (omdat 'clicky' toetsen met een binaire actuatie werken, zijn ze minder geschikt voor snelle opeenvolgende acties). Hoewel de switches naar behoren werken en responsief aanvoelen, merkte ik dat de rechtershiftknop na een tweetal weken begon te haperen - een technisch zwakte die ook de Huntsman V1-modellen al plaagde. Dat Razer dit gekende gebrek niet heeft weten te verhelpen, is dan ook een flink minpunt.

Nochtans verdient de kwaliteit van de gebruikte materialen niets dan lof. De meegeleverde polssteun, bijvoorbeeld, ruikt licht naar leer en zinkt op de perfecte diepte in. Bovendien kun je de polssteun dankzij een magneetstrip op eenvoudige wijze met het keyboard verbinden zodat die steeds op de juiste positie blijft zitten. Het magnetisch systeem zorgt er ook voor dat je de polssteun makkelijk kunt loskoppelen, bijvoorbeeld als je het keyboard wil verplaatsen. Het frame van het keyboard zelf is overigens van aluminium, wat het een robuust premiumgevoel geeft. Het stevige prijskaartje van de Huntsman V2 vertaalt zich dus in een (doorgaans) uitstekende bouwkwaliteit.

Razer Huntsman V2 review - Je kunt de Huntsman V2 zowel in een 'volle' versie kopen als in een 'tenkeyless' uitvoering.

Tot slot kun je jouw Huntsman V2-model diepgaand aanpassen via de Razer Synapse 3-software. Zo kun je de Razer Chroma-lichteffecten naar smaak aanpassen, en je specifieke instellingen, macro's en kleurencombinaties ook opslaan om eender wanneer te gebruiken. Kies je voor de grote versie van de Huntsman V2 met een 'numpad', dan is die ook voorzien van een multifunctionele draaiknop en vier aanpasbare mediatoetsen. De draaiknop regelt standaard je volume. Hoe luider het volume, hoe feller de witte lichtcirkel errond. Druk je op de knop, dan activeer je een mutefunctie en wordt de lichtcirkel rood. Een bijzonder mooie touch.

De Razer Huntsman V2 is een ijzersterk keyboard. Qua looks is dit een van de meest stijlvolle producten op de markt en qua feel is het een waar plezier om te typen en gamen. Van de 'polling rate' tot 8000Hz valt voor de doorsnee gebruiker weliswaar niet heel veel te merken en ook de problemen met bepaalde switches (zoals de rechtershiftknop bij mijn exemplaar specifiek) vormen een kleine domper op de feestvreugde. Ze doen echter weinig afbreuk aan de voorts sublieme bouwkwaliteit en diepe aanpasbaarheid via de Razer Synapse 3-software. De Razer Huntsman V2 toont dat Razer op jacht is naar de perfectie, en bovendien erg dichtbij komt.

Je kunt de Razer Huntsman V2 kopen op Bol.com

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.
Reacties