Skip to main content

Razer Huntsman V2-lijn gaming keyboards aangekondigd

Op jacht naar snelheid.

Hardwareproducent Razer kondigt de Huntsman V2-lijn gaming keyboards aan.

De huidige Huntsman-reeks van Razer lanceerde in 2018. De V2-reeks wil naar eigen zeggen diens sterke punten behouden maar ook een reeks verbeteringen toevoegen die focussen op de prestaties, het gevoel en de akoestiek.

De Huntsman V2 is verkrijgbaar met tweede generatie Razer Linear Optical Switches. Deze hebben nu een siliconen geluidsdemper om het klikgeluid van de toetsen te verminderen.

De switches werken via een infrarode lichtstraal die 'debounce delay' elimineert (de vertraging die traditioneel in mechanische toetsenborden is ingebouwd). Daardoor kunnen de switches gebruikmaken van de Razer HyperPolling-technologie, die de traditionele polling rate van 1000Hz op de meeste toetsenborden naar 8000Hz verhoogt voor een zeer responsief gevoel.

Bekijk op YouTube

De Huntsman V2-lijn heeft nu ook standaard Doubleshot PBT keycaps, die duurzaam en slijtvast zijn. De toetsen hebben een textuur voor een goede grip.

De V2-lijn is volledig aan te passen via de Razer Synapse 3 software. Zo kun je de Razer Chroma-lichteffecten naar smaak aanpassen. Je kunt je specifieke instellingen, macro's en kleurencombinaties ook opslaan om eender wanneer te gebruiken.

Kies je voor de grote versie van de Huntsman V2 met een numpad, dan is die ook voorzien van een multifunctionele draaiknop en vier aanpasbare mediatoetsen.

Wil je een kleinere en lichtere versie van de Huntsman V2, dan is er ook de Huntsman V2 Tenkeyless. Deze heeft dezelfde nieuwe functies en upgrades als de Huntsman V2, maar zonder numpad, draaiknop en de mediatoetsen.

Zowel de V2 als de V2 Tenkeyless hebben ook een gevlochten USB-C kabel, die je kunt afnemen voor makkelijker transport. Het toetsenbord heeft een aluminium bovenplaat die buigen voorkomt en er is vooraan een ergonomische polssteun.

Volgens Chris Mitchell, Head of Sales & Marketing van Razer is de Huntsman V2-lijn "een hoogwaardig gaming-toetsenbord dat nog soepeler aanvoelt, nog sneller reageert en stiller klinkt dan voorheen."

De Razer Huntsman V2 is verkrijgbaar in de edities 'Linear Red Switch' voor 199,99 euro en 'Clicky Purple Switch' voor 209,99 euro.

De Razer Huntsman V2 Tenkeyless is verkrijgbaar als 'Clicky Purple Switch' voor 159,99 euro en 'Linear Red Switch' voor 169,99 euro.

Op zoek naar een nieuw gaming keyboard? Zie dan zeker onze lijst met de beste gaming keyboards in 2021. Je kunt de Razer Huntsman V2 kopen op Bol.com.

Het zijn drukke tijden voor Razer. Recent onthulde het bedrijf nog de Razer Basilisk V3 gaming muis.

Read this next