Skip to main content

Razer DeathAdder V3 Pro review - Benadert perfectie

Uiterst comfortabel en licht.

Eurogamer.nl - Essentieel badge
De nieuwste versie van de DeathAdder Pro is comfortabeler en vooral lichter dan ooit. Een lichtend voorbeeld voor alle gaming muizen.

In deze Razer DeathAdder V3 Pro review van Bruce lees je hoe Razer erin slaagt om hun populairste gaming muis opnieuw te verbeteren.

De Razer DeathAdder gaming muizen zijn sinds jaar en dag immens populair. Een beetje aan de prijzige kant, maar dankzij sterke technische capaciteiten en geprezen comfort geldt de serie als de te kloppen standaard voor gaming muizen. De nieuwste versie, Razer DeathAdder V3 Pro, houdt vast aan die succesvolle hoekstenen en weet ze zelfs nog te verbeteren.

Wat meteen opvalt is hoe licht de DeathAdder V3 Pro is. De muis weegt slechts 64 gram en is daarmee een van de lichtste muizen op de markt. Hierdoor glijdt de muis met ongeziene moeite over je muismat. Niet dat een muismat nodig is, want de Focus Pro 30K optische sensor werkt op quasi elke ondergrond. Om dit lichte gewicht te bereiken, is de RGB-verlichting wel overboord gegooid. Een mogelijke teleurstelling voor de liefhebbers, maar het verbeterde comfort dat je in de plaats krijgt, maakt deze opoffering meer dan waard.

De Razer DeathAdder V3 Pro wordt geleverd met mouse grip tape, voor wie extra grip wilt. Deze tape is makkelijk te bevestigen en te verwijderen.

De DeathAdder V3 Pro ligt ook fantastisch in de hand. Alle knoppen liggen op een natuurlijke plaats en de twee zijknoppen zijn vlot bereikbaar. Vooral gamers met iets grotere handen of lange vingers, vinden hier perfect comfort. De rug van de muis voelt vooral erg ondersteunend aan, wat het ook een ideale optie maakt voor professioneel werk. Linkshandigen die van de natuurlijke feel van deze muis willen genieten, hebben echter pech: er bestaat enkel een rechtshandige-versie en Razer heeft voorlopig geen plannen om ook een linkshandige-versie op de markt te brengen.

Je verbindt de muis met een ‘2.4GHz wireless USB-A’-dongle met een polling rate van 1000 Hz. Meer dan genoeg voor een uiterst accuraat gevoel te geven aan de doorsnee gamer. Je kunt met de apart verkrijgbare HyperPolling Wireless Dongle de polling rate naar 4000 Hz verhogen. Zelf merkte ik weinig verschil, maar als je e-sportsambities hebt dan vind je er vast een voordeel in. Let wel op, deze verhoogde polling rate verlaagt de batterijtijd van 90 naar 24 uren. De muis opladen doe je simpelweg via een USB-C-verbinding.

Met de aan-uitknop aan de onderkant van de DeathAdder V3 Pro schakel je tussen verschillende DPI-modi. Die stel je zelf in via de bekende Razer Synapse-software. Daarin beheer je eveneens andere snufjes, zoals kalibratie- en power-instellingen en de functies van de verschillende knoppen. Opnieuw ideaal voor wie de muis tot in detail wil afstellen voor de allerbeste prestaties. Bovendien is de Synapse-software gestroomlijnd en visueel aantrekkelijk.

Met de Razer Synapse-software beheer je de kleinste details van de DeathAdder V3 Pro.

Slechts twee knoppen aan de zijkant is misschien wat mager voor wie gaming muizen met allerlei extra snufjes gewend is. Maar ook hier wordt dit gemis overwonnen door het algemene comfort van het design. De scrollwheel scrollt en klikt heerlijk en alle knoppen, hoewel gering, voelen kwaliteitsvol aan.

En ‘kwaliteitsvol’ is meteen ook de beste manier om de Razer DeathAdder V3 Pro te omschrijven. Deze muis heeft geen franjes of extra snufjes nodig om zich te onderscheiden van de concurrentie. Accuraat, robuust, uiterst comfortabel en bovendien uiterst licht. Het is met een adviesprijs van 150 euro zeker niet de goedkoopste muis op de markt, maar het zet wel een nieuwe standaard. Deze nieuwe versie van de DeathAdder wordt voor vele gamers ongetwijfeld hun nieuwe favoriete gaming muis.

Read this next