Skip to main content

Razer Blade Pro 17 (2020) review - Razendscherp

Uitmuntend boven en onder de motorkop.

Eurogamer.nl - Aanrader badge
De Razer Blade Pro 17 is een krachtpatser qua specs, maar torent vooral qua elegantie en smaakvol design boven andere gaminglaptops uit.

De Razer Blade Pro 17 review van Carl bekijkt of deze high-end laptop zijn prachtige looks aan degelijke prestaties weet te koppelen.

Er is nooit een beter moment geweest om gaminglaptops te kopen. De Gigabyte AERO 15, de Alienware M17 R3 en de Razer Blade Pro: stuk voor stuk zijn het laptops met ijzersterke specs en schermen die elkaar aftroeven in schoonheid. Razer voert nu in 2020 een herwerking door van de Blade Pro-lijn met als doel om de concurrentie voor te blijven. Het eindresultaat is een bijzonder indrukwekkende laptop: niet enkel qua specs maar vooral qua design. Daarin is de Blade Pro de beste van de klas.

Het kan namelijk niet genoeg benadrukt worden hoe indrukwekkend de Blade Pro 17 is wanneer je hem openklapt. De laptop is een en al strakke lijnen, met een minimum aan rand rond het scherm. Vooral het keyboard is een eyecatcher. Deze staat mooi in het midden van de laptop, met een sierlijke hoeveelheid zwartruimte errond die de laptop een zeer klassieke en statige uitstraling geeft. Het Razer-logo achterop en de RGB-belichting van het keyboard vormen de enige aanwijzingen dat je een gaminglaptop voor je neus hebt. De trend om gaminglaptops minder schreeuwlelijk 'gamey' te maken is al een tijdje aan de gang, maar bereikt hier zowat zijn hoogtepunt. De Blade Pro 17 is simpelweg een adembenemend apparaat.

Bekijk op YouTube

Ook onder de motorkop zit het snor. Voor deze review bezorgde Razer me de Blade Pro 17 uitgerust met een GeForce RTX 2080 Super Max-Q, een Core i7 10875H, 1TB SSD, en een 17.3" 4K Touch 120Hz scherm. Dit is het topmodel uit de serie dat al gamend bewijst waarom het die status verdient. Het enorm veeleisende Microsoft Flight Simulator telt de komende jaren als benchmark pur sang. Uitgerust met deze specs weet de Blade Pro 17 de game met ongeveer de helft van de settings op Ultra High aan een stabiele 30fps te draaien. De Blade Pro 17 presteert zo net ietsje minder sterk dan andere recente high-end-gaminglaptops zoals de Asus ROG Strix Scar 17 G732 en Alienware M17 R3, die beide een Core i9-10980HK hebben. In vergelijking zijn die laptops weliswaar een flink pak groter dan de extreem compacte Blade Pro 17. In conclusie: voor een laptop die zo makkelijk te transporteren valt, zijn deze prestaties een klein mirakel.

Razer Blade Pro 17 review - Het 4K 120Hz-scherm is een streling voor het oog.

Ook het scherm is een droom. Met zijn afwisseling tussen kleurrijke art deco en donkere gangen en kamers, vormt Close To The Sun een perfecte testcase om contrasten tussen kleur en duisternis te testen. Hier blijkt duidelijk dat het 4K 120Hz-scherm erin slaagt om kleuren vol en sprankelend weer te geven, met mooie zwartgamma's voor schaduwen en extreem vloeiende bewegingen. Het feit dat je dit 4K-scherm ook via touch kan bedienen, vormt simpelweg de kers op de taart.

Audio is een aspect dat nog al te vaak verwaarloosd wordt in gaming. De Sennheiser GSX 300 review van Bruce toont al dat het tij aan het keren is, en ook Razer doet met de Blade Pro 17 zijn duit in het zakje. De twee speakers hebben een prominente plaats links en rechts van het toetsenbord, maar zijn elegant vormgegeven zodat ze volledig opgaan in het algemene design. Bovendien bieden ze niet enkel een zeer degelijke audiokwaliteit, maar zijn ze ook vele malen luider dan de meeste laptopspeakers. Bij de meeste laptops is dat handig vanwege luide ventilatoren, maar hier zijn de ventilatoren niet alleen stil maar ook op elegante wijze weggemoffeld achter- en onderaan de laptop bij het scharnier met het scherm. Zowel qua audio als video zit het dus snor.

Razer Blade Pro 17 review - Elegant, tijdloos design.

Het topmodel uit de Razer Blade Pro 17-serie is simpelweg een fenomenale gaminglaptop. Hoewel de Core i7 minder sterk presteert dan de i9 waarmee de concurrentie is uitgerust, betekent het wel dat dit een bijzonder compact en makkelijk vervoerbaar apparaat is. De ijzersterke specs en het prachtige scherm halen het onderste uit de kan bij elke game, en de aandacht voor audio toont dat Razer oog heeft voor detail. Tot slot kan het elegante en mooie design niet genoeg benadrukt worden. Door dit tijdloze uiterlijk kun je de Blade Pro 17 nog lang gebruiken en zonder problemen meenemen naar een professionele setting. Wat een apparaat.

De Razer Blade Pro 17 gaming laptop is zo indrukwekkend dat het een plekje heeft gekregen in onze lijst met de beste gaming laptops in 2021. De ideale lijst als je zelf zoekt naar een nieuwe gaming laptop!

Zin om zelf met dit topmodel aan de slag te gaan? Kijk dan zeker op de Razer Blade Pro productpagina met alle modellen.

Read this next