Skip to main content

Razer BlackShark V2 Pro voor PS5 en Xbox Series X en S aangekondigd

In samenwerking met esportsatleten.

Hardwareproducent Razer kondigt de Razer BlackShark V2 Pro voor consoles aan. Er zijn twee modellen, respectievelijk voor PlayStation- en Xbox-consoles.

Volgens Razer zijn de headsets ontworpen in samenwerking met elite esports-pro’s zoals Hakis (Alliance) en Shotzzy (OpTic Gaming).

Zo zijn de TriForce Titanium 50mm Drivers volgens het bedrijf gecombineerd met onboard audioprofielen van esportspelers. Dat moet zorgen voor een duidelijkere audiohelderheid en scherpe geluidssignalen om een concurrentievoordeel te hebben in esports.

Bekijk op YouTube

De profielen zijn opgezet om gebruikt te worden in competitieve titels zoals Apex Legends, Call of Duty en Fortnite.

De headsets maken ook gebruik van de Razer HyperClear Super Wideband Mic. Deze microfoon is afneembaar en vangt volgens Razer het stemgeluid in extreem hoog detail op door een breder frequentiebereik.

De draadloze verbinding werkt via Razer HyperSpeed Wireless, de 2.4GHz draadloze low-latency verbinding van Razer. De headset verbindt ook via Bluetooth en heeft Razer’s SmartSwitch on-device om te schakelen tussen een 2.4GHz of Bluetooth-verbinding.

Razer belooft ook een batterijlevensduur tot 48 uur op console en tot 70 uur op pc.

“De BlackShark headset is niet voor niets zo herkenbaar onder esports-pro’s en hardcore gamers”, aldus Nick Bourne, hoofd van Razer’s Console, Mobile & Streaming Division. “Door gebruik te maken van onze positie als top gaming headset merk, hebben wij nauw kunnen samenwerken met pro gamers om de basisprincipes van een esports headset te verfijnen.”

De Razer BlackShark V2 Pro voor PlayStation en Xbox zijn verkrijgbaar in het zwart en wit voor een adviesprijs van 219,99 euro. De Razer BlackShark V2 X voor beide consoles heeft een prijs van 59,99 euro. De headsets zijn vanaf nu verkrijgbaar.

Read this next