Skip to main content

Razer BlackShark V2 Pro voor consoles review - Professionele kwaliteit voor consoles

Comfortabel e-sporten.

Eurogamer.nl - Aanrader badge

De nieuwe Razer BlackShark V2 Pro versies brengen de headset op indrukwekkende wijze naar de consoles.

Menno stapte voor de Razer BlackShark V2 Pro Xbox editie review achter het stuur en/of roer van zijn virtuele auto, boot en vliegtuig om alle verschillende geluiden en frequenties tot zich te nemen.

Eerder in april kondigde hardwareproducent Razer nieuwe versies van de Razer BlackShark V2 Pro-headset aan, die Michiel eerder dit jaar nog zeer goed beoordeelde. Deze nieuwe varianten zijn speciaal ontworpen voor consolegaming. Daarnaast wil Razer met de nieuwe versies van de BlackShark V2 Pro mede door een samenwerking met elite-e-sportpro’s verder bouwen op hun belofte om een headset voor en door professionals te maken. Wat deze Xbox-variant betreft slaagt Razer erin om de geliefde headsetlijn te voorzien van consoleversies door een handje aangepaste functies.

Een van de belangrijkste karakteristieken en beloftes van de headset is de hoogwaardige microfoon, en dat merken je teamgenoten of tegenstanders meteen. De supercardioïde microfoon heeft een zeer breed frequentiebereik en neemt een enorme hoeveelheid details op uit je stem. Dat allemaal terwijl het glashelder klinkt en ruis of afleidende geluiden eruit worden gefilterd. Daarnaast is de microfoon afneembaar zodat je hem als je wilt gemakkelijk op de headset klikt of afneemt, en is er een afneembare popfilter inbegrepen om overige afleidende geluiden weg te filteren. De microfoon komt de belofte voor professionele stemkwaliteit na en zorgt voor een van de beste headsetmicrofoons voor het gamen of bellen.

Bekijk op YouTube

De Razer BlackShark V2 Pro voor consoles is naast de standaard ‘Game’-, ‘Movie’- en ‘Music’profielen uitgerust met speciale profielen die door e-sporters zijn samengesteld voor verschillende games zoals Fortnite en Call of Duty. Wanneer je een van die zogenaamde e-sportprofielen gebruikt, merk je dat afleidende geluiden tijdens de gameplay minder opvallend zijn; vooral de schoten en de richtingen daarvan steken duidelijk boven de rest uit. Die e-sportprofielen zijn handig als je vaak competitief gamet, maar hou er rekening mee dat de geluiden minder in balans zijn en daardoor een wat vervomd geluid kunnen geven. Je hebt echter steeds de keuze of je deze profielen wilt gebruiken of niet. Dankzij de profielen is de headset dus geschikt voor wie op hoog competitief niveau wil gamen, maar zonder is het ook interessant voor casual gebruikers die in singleplayer willen gamen of muziek luisteren.

Het design en comfort van de headset zijn vrijwel identiek aan de BlackShark V2 Pro. Dit is een strak design met het kenmerkende Razer-logo op de zijkanten. Een comfortabel kussen aan de binnenkant van de hoofdband en een gewicht van zo’n 320 gram zorgen ervoor dat de druk op het hoofd beperkt blijft, waardoor de headset ontzettend comfortabel op het hoofd rust. Tevens is de hoofdband in hoogte verstelbaar dankzij het uitschuifbare frame. Bij het design is het aantal knoppen net als bij de vorige versies binnen de lijn nog altijd zo laag mogelijk gehouden, wat zorgt voor gemakkelijke besturing. Met een draaiknop aan de linkerkant bepaal je het volume van de audio en met de overige knoppen wissel je tussen de profielen. De Xbox-versie heeft daarnaast een extra functie ten opzichte van de PlayStation-variant. Door tweemaal op de aan/uit-knop te klikken kun je met de volumedraaiknop namelijk de mix tussen game- en voicechataudio aanpassen. Qua design en comfort dus niks dan lof.

De batterijduur van de Blackshark V2 Pro-consoleversies is indrukwekkend. Zo kan de headset op een volle lading zo’n 70 uur meegaan. De headset kan verbinden via een Bluetooth 5.2-signaal of met behulp van de meegeleverde 2.4Ghz USB-A-dongel die een switch heeft voor (in dit geval) een Xbox of overige apparaten. Dankzij het snelle opladen via de USB-C-oplaadpoort kun je de headset na een kwartier alweer zo’n zes uur draadloos gebruiken. Dankzij de hoge batterijduur en het snelle opladen hoef je niet bang te zijn dat je je headset veel opzij moet leggen.

Ten slotte is de headset via een app in te stellen, al gaat dat niet via Razers gebruikelijke Synapse-software. Met de Xbox-variant download je bijvoorbeeld de ‘Razer Audio Setup for Xbox’-app op pc of Xbox. Daar kun je de individuele geluidswaarden van de verschillende profielen aanpassen zodat je die perfect op jouw speelstijl af kunt stemmen. Een aangename functie zodat je voor ieder scenario een eigen profiel in kunt stellen. Hoewel de headset gebruikmaakt van andere software dan gebruikelijk bij Razer, doet het zijn werk prima en geeft het de finishing touch met de aanpassingsmogelijkheden.

Met de BlackShark V2 Pro voor consoles weet Razer de kwaliteit en het gebruiksgemak van het origineel succesvol naar consoles te brengen waardoor de headset nu nog meer apparaten ondersteunt. De microfoon is van zeer hoge kwaliteit en weet ruis en afleidende geluiden perfect te filteren terwijl er urenlang een comfortabele headset op je hoofd rust. De nieuwe e-sportprofielen bieden competitieve spelers een extra functie voor hun speelstijl. Daarnaast is de headset dankzij de andere profielen ook uiterst geschikt om muziek te luisteren of een serie te kijken en kun je de geluidswaarden nauwkeurig instellen via de beschikbare software. De Razer BlackShark V2 Pro voor consoles is een multifunctionele headset en is op ieder vlak de competitieve keuze.

Read this next