Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ratchet and Clank: Rift Apart komt eind juli uit voor pc

Drijft af naar nieuwe oorden.

Ratchet and Clank: Rift Apart is vanaf 26 juli beschikbaar voor pc via de Epic Games Store en Steam. Voor de port werkt ontwikkelaar Insomniac Games samen met Nixxes Software, die eerder al de pc port van Marvel's Spider-Man Remastered maakte.

Via de aankondigingstrailer ontdek je dat de game Ultrawide-monitoren met een ratio van 21:9 tot en met 48:9 ondersteunt. De port bevat daarnaast ray-tracing en is compatibel met prestatieverbeterende technologieën zoals NVIDIA DLSS3, AMD FSR 2 en Intel XeSS.

Deze versie is verder volledig te spelen met toetsenbord en muis. De controls zijn ook afzonderlijk aanpasbaar. Daarnaast kun je deze pc port ook volledig spelen met een DualSense-controller en worden haptic feedback en adaptieve triggers ondersteund.

Vanaf vandaag is Ratchet and Clank: Rift Apart te pre-orderen via de Epic Games Store en Steam. Wie dat doet, krijgt bij de release toegang tot het Pixelizer Weapon en het Carbonox Armor.

Deze game is verder ook een van de PlayStation Plus Extra en Premium-games van mei. Op onze website vind je ook nog de Ratchet and Clank: Rift Apart review van Carl.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties