Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ratchet & Clank film komt in 2015

Heavenly Sword krijgt ook een CG-film.

De spellen Ratchet & Clank en Heavenly Sword verschijnen op het witte doek. Filmstudio's Blockade Entertainment en Rainmaker Entertainment ontfermen zich over de Ratchet & Clank film terwijl eerste genoemde studio in haar eentje aan de Heavenly Sword film werkt.

Insomniac Games, de bedenker en ontwikkelaar van de Ratchet & Clank-spellen, is betrokken bij de film gebaseerd op hun creatie. Zo schrijft T.J Fixman et script voor de film. Fixman is werkzaam bij Insomniac Games en verzorgde de verhalen van de recente Ratchet & Clank-spellen. Op deze manier hoopt de spelontwikkelaar de karakteristieke humor over te dragen naar de film. De stemacteurs uit de spellen vertalen hun rol op het witte doek: James A. Taylor, David Kaye en Jim Ward verzorgen de stemmen van, respectievelijk, Ratchet, Clank en Captain Qwark.

"We hebben altijd al gedacht dat Ratchet & Clank een fantastische film kon worden voor alle leeftijden," zegt Ted Price (oprichter en hoofddirecteur van Insomniac Games). "We zijn enthousiast dat onze intergalactische helden een kans krijgen het grote doek te sieren. Insomniac [Games] is vooral vereerd om mee te werken aan de productie van de film, waaronder screenplay, ontwikkeling en animatie van de personages, en de marketing." De film staat gepland voor 2015.

De Heavenly Sword film bestaat uit CGI-beelden (computer-generated images). De film wordt niet getoond in bioscoopzalen maar zal direct op draagbare media verschijnen. Wanneer deze film uitkomt, is onbekend.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties