Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ratchet and Clank - 5 dingen die je moet weten

De Lombax is back.

Ratchet & Clank zijn terug! De twee vrienden behoren tot de meest iconische duo's in de gamegeschiedenis en waren zowat de uithangborden van de PlayStation 2 en PlayStation 3. Nu krijgt ook de PlayStation 4 zijn allereerste Ratchet & Clank-game. Wij zetten vijf dingen op een rijtje die je over deze nieuwste game in de reeks moet weten.

1. Geen sequel, geen reboot, geen remake

Deze nieuwe Ratchet & Clank is geen sequel in de reeks, geen reboot van de gehele reeks en ook geen remake van een game. Volgens ontwikkelaar Insomniac Games is het een 'herinterpretatie' van de allereerste game. Daarbij volgt het in grote lijnen hetzelfde verhaal, maar dan verteld vanuit het standpunt van Captain Qwark.

2. De ultieme Ratchet and Clank

Insomniac Games wil de 'ultieme' Ratchet & Clank afleveren. Er komen vele elementen uit de allereerste game terug, maar deze worden aangevuld door extra filmpjes, verse locaties en nieuwe bazen. Ook maken enkele wapens en gameplay-elementen uit latere Ratchet & Clank-games aan bod, zoals de Jet Pack uit Into The Nexus.

3. Vergezelt de film

Op 29 april draait de allereerste film van Ratchet & Clank in de Amerikaanse zalen. De game is ontworpen om de film te ondersteunen en vice versa. Verwacht de originele stemacteurs én Sylvester Stallone in de rol van Victor Von Ion. De film komt pas in mei naar Europa.

4. Tiende game in de hoofdreeks

Ratchet & Clank is de nieuwste game sinds Into The Nexus uit 2013 en de tiende game in de hoofdreeks. Het maakt geen deel uit van de Future-categorie van Ratchet & Clank-games en wordt ook niet gezien als een spin-off.

5. Exclusief voor de PlayStation 4

Insomniac Games heeft zich de laatste jaren ook aan andere platformen gewaagd. Zo kwam third person-shooter Fuse uit op zowel de PlayStation 3 als Xbox 360 en is de open wereld shooter Sunset Overdrive zelfs een Xbox One-exclusive. Maar Ratchet & Clank is dus - net zoals alle andere games in de reeks - exclusief voor een platform van Sony: de PlayStation 4.

De Ratchet and Clank review kan je hier lezen.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties