Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rare: "Geen tekort aan IP's voor XBLA"

Genoeg mogelijkheden na Perfect Dark.

Baas van Rareware Mark Betteridge heeft in een interview met CVG gezegd dat "Rare geen tekort heeft aan franchises om op XBLA te zetten". Betteridge antwoordt hier op de vraag wat Rare's plannen zijn na de release van N64-klassieker Perfect Dark voor Microsoft's online service, al wou hij geen concrete plannen geven.

Eerder bracht Rare de twee Banjo-Kazooie games naar XBLA. Perfect Dark en Banjo-Kazooie zijn Rare's bekendste franchises en de vraag wat Rare hierna nog kan doen is dus een logische. "We hebben nog niets om aan te kondigen na Perfect Dark, maar we hebben een geschiedenis van 25 jaar met eigen franchises om te gebruiken, dus er is geen tekort aan mogelijkheden," zei de man.

Logische volgende stap is het heruitbrengen van de beat'em up Killer Instinct. Er gaan al een tijdje geruchten de ronde dat Rare werkt aan een nieuwe game in deze reeks en dus zou het een goede zet zijn om de geschiedenis van de reeks nog eens extra in de verf te zetten.

Perfect Dark verschijnt normaal gezien ergens in de komende drie weken op Xbox Live Arcade.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties