Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rainbow Six Siege Year 7 Season 1 Demon Veil introduceert eerste nieuwe map in drie jaar

Azami! Team Deathmatch! Balancing!

Rainbow Six Siege Year 7 Season 1 begint binnenkort en dat wordt gevierd met een spetterend eerste seizoen. De datum staat nog niet vast, maar op maandag 20 februari 2022 wordt de testserver voor het publiek toegankelijk! Hier is waar je je aan kan verwachten.

Het was al even geweten, maar nu is alle informatie over de nieuwe Operator Azami officieel vrijgegeven. Voor diens nieuwste lid trok Rainbow Six opnieuw naar Japan, en haar looks zijn gebaseerd op die van de Japanse veiligheidspolitie. Maar zelfs haar strakke looks en stijlvolle mondmasker verbleken ten opzichte van haar gadget: de Keeper Barriers. Dat zijn projectielen die bij impact een kogelvrij rond schild maken. Deze zijn ideaal om deuren te blokkeren en zichtlijnen af te dekken. Ze lijken van hetzelfde materiaal gemaakt te zijn als de barrières, want ook deze schilden vallen uit elkaar na drie meppen of een explosie. Azami heeft weliswaar geen nieuwe wapens en moet het doen met de 9X19VSN (de SMG van Kapkan en Tachanka) en de ACS12 (de shotgun van Alibi en Maestro).

Bekijk op YouTube

Dit seizoen brengt ook een nieuwe map met zich mee, de Emerald Plains. Dit elegante herenhuis in Ierland is jammer genoeg nog in opbouw en zal maar in de loop van het seizoen ten tonele komen. Meer informatie volgt later.

De Attacker Repick feature was al eerder aangekondigd, en maakt dus eindelijk deel uit van Rainbow Six Siege. Het zal nu voor de aanvallers mogelijk zijn om tijdens het dronen van loadout en zelfs van Operator te veranderen. Dit zal van toepassing zijn in alle modi.

De launch van Year 7 Season 1 brengt ook Team Deathmatch met zich mee. Ubisoft wil hiermee een meer casual modus aanbieden. Twee teams van vijf spelers nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk tegenstanders uit te schakelen op vijf minuten of totdat één van de teams 75 kills haalt. De gameplay is lichtjes aangepast voor deze modus. Ten eerste respawn je wanneer je bent neergehaald. Ten tweede is de keuze van Operator quasi onbeperkt: je kunt een Operator kiezen, ongeacht of deze een aanvaller of verdediger is en ongeacht of een andere speler deze al gekozen heeft. 5 Ash tegen 5 Ash is dus absoluut mogelijk! De enige uitzondering is dat Operators met een schild niet kunnen worden gekozen. Ten derde zijn de abilities van Operators helemaal weggehaald; dat geldt ook voor dronen, barricaden en reinforcen. Tenslotte zijn ook de secundaire gadgets beperkt tot impact grenades, stun grenades en frag grenades, maar elke Operator kan hier wel vrij uit kiezen.

Qua balancing komen er enkele veranderingen. Goyo's vuurmijnen zitten niet langer vast aan een schild en doen minder schade, maar ze blijven wel langer branden. Ze kunnen nu ook worden vastgemaakt aan muren. Valkyries camera's ondergaan ook een verandering. Na een paar seconden zal een camera die zich buiten bevindt, offline gaan. Ze zullen dus enkel binnenshuis kunnen worden gebruikt.

Tot slot is een kleine maar fijne gameplayverandering dat nu alle operators alle standaard scopes kunnen bezigen. Bijvoorbeeld Red Dot Sights en Reflex Sights zijn nu voor alle Operators beschikbaar. Maar voor de duidelijkheid omvat dit niet de scopes die inzoomen, zoals 1.5x en 2x.

Rainbow Six Siege blijft gestaag groeien met nieuwe Operators, maps, en slimme balancing-aanpassingen. Year 7 Season 1 lijkt die lijn perfect door te trekken, met nieuwe Operator Azami als grote uitschieter en Emerald Plains als de eerste nieuwe map in drie jaar tijd. Team Deathmatch lijkt ook de perfecte opwarmer te worden vooraleer je je aan de meer officiële modi waagt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Video Game

Related topics
Over de auteur

Arthur De Backer

Contributor

Reacties