Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rainbow Six Siege Year 7 roadmap aangekondigd

Met eindelijk een Belgische Operator.

Rainbow Six Siege trapt binnenkort haar zevende jaar af met Operation Demon Veil. Dat is de naam van het eerste seizoen, maar inmiddels is ook bekend wat de rest van het jaar voor ons in petto heeft.

De content die het meest uit het oog springt, zijn ongetwijfeld de nieuwe maps. Emerald Plains is de eerste nieuwe map in drie jaar tijd en komt in de loop van Season 1 uit. De map is gesitueerd in een landgoed in Ierland. Maar daar blijft het niet bij. In zowel Season 2 als Season 3 komt er een nieuwe map; respectievelijk een voor de nieuwe Team Deathmatch en voor de reguliere competitieve games.

Ook dit jaar zet Ubisoft de trend verder elk seizoen één nieuwe operator te lanceren. De Japanse aanvaller Azami is inmiddels speelbaar op de testserver en later op het jaar wordt het rooster verder uitgebreid met een Singaporese, Colombiaanse en zelfs een Belgische operator. Meer details zijn nog niet bekend, maar het is alvast uitkijken naar hoe ze chocolade in diens profiel weten te verwerken.

Bekijk op YouTube

Rainbow Six Siege krijgt buiten de gebruikelijke arena extra content. Zo is binnenkort Team Deathmatch speelbaar. In Favela, Villa en Theme Park speel je vijf tegen vijf, maar hoef je je verder niet te bekommeren om de objectives. Daarnaast kun je volgend seizoen zelfs de langverwachte shooting range verwachten, waar je alle wapens kunt uittesten en het bedwingen van recoil verder kunt oefenen in een stressvrije omgeving.

Er zijn ook een aantal balance changes van operators aangekondigd. Zero, Bandit en Dokkaebi zullen allemaal lichtjes aangepast worden, terwijl momenteel werk wordt gemaakt van een grote rework van Thatcher.

Ubisoft wil ook verder inzetten op een positieve game-ervaring. Belangrijk hierbij is het nieuwe reputatiesysteem zijn dat vanaf Season 2 langzaamaan vorm zal krijgen. Het rapporteren van spelers tijdens het bekijken van een replay zou het dan weer eenvoudiger maken om valsspelers op te sporen.

Ook voor consoles zijn een aantal fijne updates aangekondigd. In de eerste plaats zal Match Replay nu ook op console mogelijk zijn. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om de game beter te personaliseren, onder andere doordat het aanpassen van de FOV nu een mogelijkheid zal worden. Tenslotte zal ook worden gesleuteld aan de recoil. Momenteel is het zo dat elk wapen op console 20% minder recoil heeft dan op PC, maar Ubisoft plant om dit per wapen te herkalibreren zodat ze allemaal goed voelen om te gebruiken op console. Dit allemaal om een level playing field te creëren zodat we tegen het einde van het jaar eindelijk crossplay zullen hebben.

Weinig details zijn nog bekend voor onder andere de rework van ranked en de permanent Arcade, maar de rest houdt ons alvast zoet. Met onder meer de nieuwe Team Deathmatch, een Belgische Operator en maar liefst drie fonkelnieuwe maps zijn er weer voldoende redenen om de game regelmatig op te starten.

Read this next