Skip to main content

Rainbow Six Quarantine krijgt nieuwe naam Rainbow Six Parasite

UPDATE: Ubisoft geeft toelichting.

UPDATE: Uitgever Ubisoft heeft toelichting gegeven op het gerucht dat Rainbow Six Quarantine gewijzigd is naar Rainbow Six Parasite. Volgens het bedrijf is 'Parasite' een naam die intern als plaatshouder wordt gebruikt.

"Hoewel we onlangs hebben gedeeld dat we de naam van Rainbow Six Quarantine zullen veranderen, is 'Parasite' slechts een plaatshouder die onze interne teams gebruiken," aldus Ubisoft.

"Onlangs hebben we een interne test voor de game uitgevoerd en enkele details daarvan zijn naar buiten gelekt. We kunnen bevestigen dat dit een glimp is van de aankomende game, en we zullen binnenkort meer details, waaronder de officiële naam, delen."


ORIGINEEL BERICHT:Rainbow Six Parasite wordt naar waarschijnlijkheid de nieuwe naam van Rainbow Six Quarantine. De game is een co-op PvE spin-off van Rainbow Six Siege.

Quarantine werd oorspronkelijk onthuld tijdens E3 2019, maar sindsdien liet uitgever Ubisoft niks meer los over de game. Omdat de Coronacrisis sinds 2020 de wereld in zijn greep houdt en het woord 'quarantaine' een erg ingrijpende betekenis heeft gekregen, werd het echter duidelijk dat de naam zou veranderen.

Bekijk op YouTube

De naamswijziging werd voor het eerst opgemerkt door site MP1st toen een patch voor een game genaamd 'Rainbow Six Parasite' werd geupload naar het PlayStation Network. Deze patch 1.01 ging volgens MP1st ook gepaard met enkele stukken artwork.

Volgens MP1st is dit het artwork voor Rainbow Six Parasite.

Vorig jaar lekte Call of Duty: Black Ops Cold War op dezelfde wijze, toen een alpha-versie van de game op het PlayStation Network werd opgeladen.

In Rainbow Six Parasite neem je het in teams op tegen gemuteerde monsters. De game is gebaseerd op de limited-time event 'Outbreak' dat plaatsvond in 2018 voor Rainbow Six Siege.

De game zou oorspronkelijk uitkomen in april 2020, maar werd uitgesteld naar een vaag '2020', om dan uitgesteld te worden tot het fiscale jaar 2022. Onlangs heeft Ubisoft bevestigd dat de game voor september 2021 uitkomt.

Read this next