Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Rain World release bekend

Post-apocalyptische jachtgame komt eind deze maand uit.

Uitgever Adult Swim maakt de releasedatum van Rain World bekend. De game lanceert op 28 maart op de pc en de PlayStation 4.

In Rain World speel je als een slugcat, een soort kruising tussen een kat en een slak. Met dit wezen ga je op jacht naar voedsel in een post-apocalyptische wereld, terwijl je intussen probeert om zelf niet ten prooi te vallen aan andere jagers.

Ontwikkelaar Videocult omschrijft de game als een 'dynamisch, constant veranderend ecosysteem waarin je constant moet rekening houden met gelimiteerde hulpbronnen.' De game bevat twaalf verschillende regio's, met in totaal meer dan 1600 verschillende kamers.

Videocult kondigde Rain World aan in 2014 en lanceerde een succesvolle Kickstartercampagne voor de game. Initieel beloofde de ontwikkelaar ook een versie voor de PlayStation Vita. Het is momenteel niet duidelijk of deze versie nog steeds in de maak is.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties