Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Racistische hackers in Red Dead Online aangepakt

Ku Klux Ban.

Rockstar laat weten dat het maatregelen neemt om Ku Klux Klan NPC's en andere racistische boodschappen uit Red Dead Online te halen. Hackers slaagden er voordien regelmatig in om die in de multiplayer te spawnen.

Enkele Red Dead Online-spelers merkten de laatste tijd meer en meer Ku Klux Klan NPC's en racistische boodschappen op en meldden dat via Reddit en Twitter. Mede dankzij die plichtsbewuste spelers wist Rockstar die racistische zaken op te sporen, en de nodige systemen te implementeren om ongeoorloofde content automatisch op te sporen en te verwijderen.

Rockstar verwerpt elke vorm van racisme en pakt de schuldige hackers hard aan. "We tillen erg zwaar aan racisme en ongepast gedrag van onze spelers. Alle spelers die ons beleid met de voeten treden, worden gebanned", aldus Rockstar in The Washington Post.

Dat Rockstar racisme afkeurt, was op 4 juni al duidelijk. Toen haalde het bedrijf de servers van GTA Online en Red Dead Online gedurende twee uur offline om het tragische overlijden van George Floyd door politiegeweld te herdenken.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties