Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Quantum Conundrum aankondigd

Het nieuwe project van Airtight.

Eerder berichtten we jullie over het nieuwe project van Airtight Games, waarvan Kim Swift, één van de mensen achter Portal, het hoofd van was. Square Enix heeft het project nu officieel uit de doeken gedaan op Pax Prime in Seattle.

De nieuwe game, die Quantum Conundrum gaat heten, wordt een first person puzzle game. De speler neemt de rol aan van een jongetje die op weekend gaat bij zijn oom, de professor Fitz Quadwrangle. Die is echter verdwenen na een misgelopen experiment, en de speler moet hem terugvinden tussen al zijn rare uitvindingen.

De gameplay draait rond het Interdimensional-Shift Device, dat de speler telkens naar een nieuwe dimensie transporteert. Puzzels moeten worden opgelost door gebruik te maken van die verschillende dimensies. Zo is er de "Fluffy Dimension" die elk item tien keer lichter maakt. Alles wordt bovendien zacht en "plushy". Elke dimensie heeft zo zijn eigen unieke look en feel.

De game wordt verwacht begin 2012 voor PC, Xbox360 en PS3. Een video van de demo, waarvan Gamespot de primeur kreeg, kunnen jullie hier vinden.

Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties