Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

QuakeCon gaat dit jaar opnieuw volledig digitaal door

Onzekere tijden gooien roet in het eten.

Bethesda meldt dat QuakeCon 2022 uitsluitend digitaal doorgaat, namelijk van 18 tot en met 20 augustus 2022. Door die beslissing gaat het evenement al voor het tweede jaar op rij niet fysiek door in Dallas.

Omdat het organiseren en plannen van zo'n evenement enkele maanden in beslag neemt en omdat Bethesda hier in onzekere tijden aan begon, besloot hij om er een uitsluitend digitaal evenement van te maken.

"We zijn vastbesloten om in 2023 terug te keren met een volledig fysieke versie van het festival en kijken er enorm naar uit om opnieuw contact te hebben met onze vrienden, de nieuwste pc-creaties tijdens BYOC te aanschouwen, wilde wedstrijden te beleven en de vele geweldige nieuwe games en hardware voor aanwezigen uit te testen", aldus Bethesda.

De pandemie zorgt niet alleen voor problemen bij de organisatie achter QuakeCon. Eerder besloot de Entertainment Software Association (ESA) namelijk om E3 2022 definitief af te gelasten. In tegenstelling tot bovenstaande evenementen krijgt Gamescom 2022 dan wel weer een fysieke editie.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties