Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Quakecon 2021 schema lekt per ongeluk "vernieuwde Quake"

Bevend lek.

Bethesda heeft per ongeluk in het schema van QuakeCon 2021 gelekt dat ontwikkelaars id Software en MachineGames samenwerken aan een "vernieuwde versie van Quake".

In een inmiddels verwijderde beschrijving van de "speciale" Let's talk Quake-stream lees je dat Quake terug is en dat John Linneman van Digital Foundry en Jerk Gustafsson van MachineGames tijdens de persconferentie bespreken welke nieuwe content de studio maakt voor deze vernieuwde editie van Quake.

Wie nu naar de pagina met het schema surft, ziet dat er in de beschrijving nu enkel nog maar een link van de Twitch-pagina van uitgever Bethesda staat.

De laatste game in de Quake-reeks dateert alweer van 2017. Toen kwam de FPS-shooter Quake Champions, die elementen uit de eerste Quake en Quake 3 Arena met elkaar combineert, uit. Dat er na vier jaar eindelijk opnieuw beweging komt in de Quake-franchise klinkt bij fans ongetwijfeld als muziek in de oren. Tussen de release van Quake Champions en de titel daarvoor, Quake Live, zat namelijk iets meer dan 7 jaar. In 2019 bracht id Software wel Quake 2 RTX uit, een versie van Quake 2 met volledige ray tracing. Buiten deze nieuwe belichting waren er echter geen verdere aanpassingen aan de game.

QuakeCon 2021 start op donderdag 19 augustus om 20:00 uur en tijdens het evenement krijg je updates van onder andere Deathloop, Fallout 76, Doom Eternal en Skyrim.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties