Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Quake remaster aangekondigd

Voorspelde aardbeving maakt impact.

Tijdens Quakecon 2021 is een Quake remaster aangekondigd en direct op alle platforms uitgebracht.

De game heeft een kleine poetsbeurt gekregen, met onder andere 4K- en breedbeeldondersteuning, verbeterde 3D modellen en dynamische belichting. Bovendien is de soundtrack van Nine Inch Nails-frontman Trent Reznor in ere hersteld.

De game bevat bovendien de twee originele uitbreidingen, te weten Scourge of Armageddon en Dissolution of Eternity. Ontwikkelaar Machinegames, die de remaster heeft uitgevoerd, heeft ook zijn eigen Dimension of the Past en het volledig nieuwe Dimension of the Machine toegevoegd.

Net als andere klassieke shooters van iD Software is het mogelijk om mods te downloaden. Het team heeft alvast de mod Quake 64 toegevoegd, gebaseerd op de originele versie op de Nintendo 64. Er komen in de toekomst meer mods beschikbaar.

Daarnaast is ook de multiplayer present. Je kunt met vier spelers co-op door alle campagnes spelen, zowel via netwerk alsook split-screen. De Deathmatch modi zijn voor 8 spelers en zijn met 4 lokaal in split-screen speelbaar. Multiplayer is eveneens cross-play.

De game is nu beschikbaar op pc, PlayStation 4, Switch en Xbox Series X/S en kost 9,99 euro. Echter, indien je Quake reeds op Steam hebt wordt deze versie kostenloos naar de remaster geüpgraded. Het is altijd fijn wanneer Quakecon 2021 geruchten waar blijken te zijn.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Quake

PC

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties