Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

QTEs in Ryse: Son of Rome voor beginners en gevorderden

"De diepgang van het systeem komt naar boven met correcte timing."

Ontwikkelaar Crytek heeft gezegd dat de quick-time events in Ryse: Son of Rome voor iedereen geschikt zijn maar met volledige beheersing bieden ze de meeste diepgang.

Vorige week kondigden Microsoft en Crytek de exclusieve launch titel voor de Xbox One, Microsofts volgende console en multimedia apparaat, aan. Al tijdens de eerste impressies bleek dat het spel een grote hoeveelheid aan quick-time events voorschotelde. Quick-time events houden in dat de speler op het scherm wordt gevraagd een knop in te drukken, waardoor het personage uit zichzelf een indrukwekkende executie uitvoert of op een stijlvolle manier een aanval ontwijkt. Hoewel dit indrukwekkende beelden op het scherm laat zien, doet de speler niet veel - je speelt het spel in mindere mate en kijkt eerder naar een interactieve scène.

Crytek hoopt toch dat spelers hun quick-time events omarmen. De studio zegt dat Ryse: Son of Rome 100 verschillende executies kent (tijdens de eerder genoemde onthulling tijdens de E3 werden acht getoond). Op de hoogste moeilijkheidsgraad ziet het speler bovendien de knoppen niet die nodig zijn voor deze animaties - de speler moet deze zelf herkennen aan de hand van de lichaamsbewegingen van Marius, de protagonist van het spel. Volgens Crytek vergt dit "vaardigheid en strategie" van de speler.

Over de auteur

Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties