Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Q Games heeft hekel aan PSP-piraten

Dev PixelJunk twijfelt aan handheld.

Q Games, de ontwikkelaar die ons het sublieme PixelJunk Monsters Deluxe heeft gebracht voor de PSP, heeft weinig vertrouwen in de veiligheid van de handheld van Sony. Neen, ze denken niet dat het ding in je handen gaat ontploffen, maar ze hebben hun twijfels bij de hoeveelheid illegale exemplaren van spellen die op het ding afgespeeld kunnen worden. Hun wantrouwen is zelfs zo groot dat ze geen spellen meer willen uitbrengen voor de PSP.

"Ik denk niet dat we nog iets zullen ontwikkelen voor de PSP totdat we zien hoe PixelJunk Monsters Deluxe het doet. Er is namelijk véél piraterij aan de gang," aldus Cuthbert van Q Games. "Omdat Monsters zo'n goed spel is denk ik dat het het perfecte product is om illegaal te verspreiden. Zelfs je spel uitrusten met speciale anti-hack codes helpt niet, want ook deze zijn door de piraten in een mum van tijd gekraakt".

Cuthbert heeft natuurlijk gelijk wanneer hij zegt dat de PSP te kampen heeft met beveiligingsproblemen, maar het stopzetten van de productie van spellen voor de handheld helpt niemand verder. Komaan Q Games, breng ons een draagbare versie van PixelJunk Eden!

Getagged als

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen