Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Pyro wil Commandos terugbrengen (UPDATE)

Originele bron heeft het fout begrepen?

Pryo Studios, de ontwikkelaar die momenteel aan Planet 51 - een vergaming van de gelijknamige film - werkt, heeft op de voorbije GamesCom toegegeven dat ze zin hebben om de Commandos reeks van onder het stof te halen. Deze strategiespellen waren vooral aan het einde van de jaren 90 erg populair bij PC-gebruikers, maar sinds deeltje drie ging het wat bergafwaarts met de serie.

Ook Pyro weet dit maar al te goed en daarom zal het team haar inspiratie voor het nieuwe spel halen uit Commandos 2, de editie die het meest succesvol was en te maken kreeg met uitstekende kritieken van zowel pers als gamers. Het ontwikkelen van Commandos: Strike Force, een FPS die in 2006 uitkwam, noemt Pyro zelf "een vergissing".

Voorlopig wil de ontwikkelaar echter niets meer kwijt over de heropleving van Commandos. Mocht je na het lezen van dit nieuwsbericht nog steeds niet weten waarover we het hebben, dan kan het geen kwaad om het 'Hoe zit het met...Commandos' artikel bij onze collega's van Eurogamer Nederland door te nemen.

UPDATE:

José Luis del Carpio, de Marketing & PR-verantwoordelijk bij Pyro Studios, heeft ons persoonlijk laten weten dat de enige doelstelling van de ontwikkelaar het afwerken van Planet 51 is. "Momenteel bevat het nieuwsbericht geen enkele waarheid," zo legt José uit. "Misschien is dat wel zo binnen een week, een maand, een jaar of zelfs drie jaar. Om de Commandos sage opnieuw te rebooten hebben we een uitgever en een project nodig, en dat is er vandaag de dag simpelweg niet."

Wel zal Commandos binnenkort voor de GSM verschijnen. "Misschien dat Gamer.nl - waar het onjuiste nieuws oorspronkelijk opdook - het hierover heeft."

Getagged als

Reacties