Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Punkbuster bant verkeerde spelers in Battlefield 3

Electronic Arts zoekt een oplossing.

Op Battlefield 3 bant Punkbuster niet alleen cheaters maar ook correcte spelers van de servers. Punkbuster is een programma dat automatisch cheaters ontdekt en vervolgens van de servers haalt. Electronic Arts onderzoekt het probleem.

Electronic Arts geeft een verklaring op de officiële hulpsite: "We onderzoeken het probleem van Punkbuster, dat incorrect bans uitvoerde op sommige spelers. Begrijp alsjeblieft dat onze medewerkers bans van Punkbuster niet kunnen bekijken noch ongedaan maken, maar we werken samen met onze partners bij Even Balance om dit zo snel mogelijk op te lossen."

Even Balance is de ontwikkelaar van Punkbuster. Het eens populaire anti-cheat programma lijkt gedateerd en veel games gebruiken nu de anti-cheat software van Valve. Iets oudere games zoals Battlefield 3 werken echter nog steeds met Punkbuster, waardoor de ontwikkelaars van de games zelf geen invloed op bans kunnen uitoefenen.

Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties