Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PUBG Event Pass prijs, rewards en Event Seasons uitgelegd

Alles wat we weten over PUBG's nieuwe Event Pass en Event Season.

De PUBG Event Pass is een nieuwe manier om cosmetische items in de populaire battle royale-shooter te ontgrendelen.

Net als de Fortnite Battle Pass is het een manier om toegang tot nieuwe items zoals emotes en skins te krijgen. Dit doe je terwijl je PUBG matches speelt en specifieke challenges in een Event Season voltooit.

PUBG Event Pass prijs - Wat is het en hoe werken de Event Seasons?

De Event Pass is tegelijkertijd met de nieuwe map Sanhok uitgerold. Met de pass unlock je tijdens een Event Season cosmetische items. Dat doe je door XP te verdienen en challenges te voltooien.

De Event Pass kun je gedurende het seizoen levelen door matches te spelen en missies te voltooien. Hoe verder je progresseert, hoe meer rewards je vrijspeelt. Op dit moment kost een Event Pass 9,99 euro.

Het is ook mogelijk missies te voltooien en beloningen te krijgen zonder dat je een Event Pass aangeschaft hebt. Dit zijn echter wel tijdelijke unlocks, vermoedelijk tot aan het einde van het Event Season. Je kunt die rewards voor goed verzilveren door tijdens deze periode alsnog een Event Pass aan te schaffen. De keuze is aan jou dus.

Het is ook mogelijk missies te voltooien en beloningen te krijgen zonder dat je een Event Pass aangeschaft hebt. Dit zijn echter wel tijdelijke unlocks, vermoedelijk tot aan het einde van het Event Season. Je kunt die rewards voor goed verzilveren door tijdens deze periode alsnog een Event Pass aan te schaffen. De keuze is aan jou dus.

Event Seasons duren vier weken en vangen waarschijnlijk elke kalendermaand aan. Ze bestaan uit dagelijkse, wekelijkse en Sanhok-specifieke activiteiten.

Ervan uitgaande dat ze net als Fortnite's Battle Pass werken, zijn de weekly challenges actief tot aan het einde van het Season. Na zo'n seizoen zijn de challenges, alsmede de rewards die je kunt unlocken, definitief voorbij.

Als het net zoals Fortnite werkt, moeten dit soort dingen spelers aanmoedigen wapens uit te proberen en locaties te bezoeken die ze normaal gesproken links laten liggen. Dit zorgt voor de nodige elan wanneer je het idee hebt PUBG behoorlijk te meester bent.

Event Pass rewards kun je niet ruilen of op de Steam Marketplace zetten.

PUBG Event Pass rewards - Lijst met premium rewards en time-limited rewards

Ontwikkelaar Bluehole heeft de rewards bekendgemaakt. Dat zijn overigens alleen cosmetische items. Dit is wat je moet weten, gevolgd door een tabel die aangeeft hoe je ze kunt verdienen:

  • De eerste Event Pass is gebaseerd op Sanhok, met items die bij die map passen.
  • Je ontgrendelt rewards ongeacht je een Event Pass hebt. Wil je ze voor altijd in je bezit hebben, dan moet je (met uitzondering van enkele items) voor het einde van het Event Season een Event Pass kopen.
  • Door missies te spelen, krijg je de mogelijkheid gratis je PUBG username te veranderen. Hoe? Dat zie je in de rewards hieronder.

PUBG Event rewards lijst

LevelPremium Rewards (alleen Event Pass)Gratis Rewards (voor alle spelers)
1400 XPGeen
25 per cent BP boostGeen
3500 BPViolent Violet Jacket (time-limited)
4Jailbird T-shirtGeen
5Escapee PantsEarloop Mask
6200 XPTurqoise Delight Kar98k skin (time-limited)
7Escapee ShoesGeen
8BP BoostTracksuit Top (Yellow) (time-limited)
9Silver Plate Mini14 skinGeen
10700 BPGold Plate S686 skin (time-limited)
11Beach ShortsGeen
12200 XPTracksuit Pants (Yellow) (time-limited)
13Jailbird JoggersGeen
14BP BoostPlated Mini-skirt (Black) (time-limited)
15Escapee JacketGeen
16500 BPFree Nickname Change (permanent)
17Guard PantsGeen
18700 BPHotpants (Blue) (time-limited)
19Guard CapWorker Jacket
20200 XPSunflower Parachute skin (permanent)
21Gold Plate P92 skinNone
22Guard JacketGeen
23Rash VestGeen
24Rose-tinted GlassesGeen
25BP BoostGeen
26Beach Shirt (Coral)Geen
272000 BPGeen
28Twisty Top (Beige)Geen
29Guard SkirtGeen
30Paradise BottomGeen

Ter vergelijking: de Fortnite Battle Pass geeft je honderd tiers met unlocks verdeeld over tien weken, variërend van in-game valuta (V-Bucks) en cosmetische items tot een XP verdubbelaar voor jou en je teamgenoten.


Nog meer PUBG tips en tricks nodig? Leer dan eerst waar je de beste wapens op beide PUBG maps kunt vinden. Lees ook onze gidsen voor op het oplossen van PUBG bugs en om de PUBG FPS te verbeteren.


PUBG Event Pass kosten en andere dingen die we over PUBG Events moeten weten

Ontwikkelaar Bluehole heeft in het kort bericht over hoe de Event Pass en Events Seasons werken. Hoewel de pass veel gelijkenissen met de Fortnite Battle Pass vertoont, zijn er toch nog wat vraagtekens. Dit is wat we tot nu toe weten:

  • De PUBG Event Pass kost 9,99 euro en is vier weken beschikbaar - in tegenstelling tot de tien weken voor de Fortnite Battle Pass.
  • De Missions zijn beschikbaar - je kunt ze hier in onze PUBG Missions gids lezen.
  • Het is op dit moment nog niet duidelijk of de Event Pass ook naar de Xbox One en mobiele versies van PUBG komt.

Over de auteur

Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties

More On Playerunknown's Battlegrounds

Meest recente artikelen