Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PUBG Maps - Beste loot locaties voor Erangel en Miramar

Juiste plaats op het juiste moment.

De PlayerUnknown's Battlegrounds maps zijn alles behalve klein te noemen. In tegenstelling tot de meeste andere shooters duurt het ook wel even om de map tot in detail te kennen. Dat wapens, voertuigen en loot ook nog eens random spawnen, maakt het er niet gemakkelijker op.

Het is om meerdere redenen cruciaal om kennis van de omgeving te hebben. Wanneer je bijvoorbeeld zo snel mogelijk naar een veilig gebied wilt gaan, kan het geen kwaad om plekken met voertuigen in je hoofd te hebben. Of als je behoefte aan actie hebt, wil je weten op welke plekken je direct kunt landen om binnen enkele seconden het gevecht aan te gaan. Linksom of rechtsom: wie alle hot spots in de PUBG maps kent, heeft duidelijk een voordeel.

In deze gids leggen we je meer over de PUBG maps Erangel en Miramar uit. Zo vind je hier onder meer (interactieve) kaarten van beide maps, maar ook welke strategieën voor loot je het beste kunt toepassen. Voordat we daar echter dieper op ingaan, geven we je eerst wat algemene tips meer om de kaart van een map zo snel mogelijk onder de knie te krijgen.

PUBG maps: tips om de kaart beter te begrijpen

De PUBG map is omvangrijker dan je in eerste instantie misschien denkt. Hieronder vind je een afbeelding van de map Erangel en Miramar.

Erangel
Miramar

Wat je over de kaart moet weten:

 • Elk vierkant staat gelijk aan 1 vierkante kilometer. Wanneer je iets meer inzoomt, zijn er kleinere vierkantjes zichtbaar die 100 vierkante meter beslaan. Beide maps zijn in totaal 64 vierkante kilometer.
 • Hoewel de kaarten zeer gedetailleerd zijn, ontbreken er soms een aantal details. Zo ontbreekt in Erangel onder meer een ondergrondse bunker die je in het gebied F4 vindt. Kijk dus niet vreemd op als je plekken ontdekt die je in eerste instantie niet op de kaart ziet.
 • Verschillende gebieden hebben verschillende spawnpunten voor wapens, voertuigen en andere soorten loot. Houd er daarnaast rekening mee dat wapens, items en voertuigen random spawnen.
 • Gebieden met een hoge frequentie marker zijn gebieden waar vooral tal van wapens gevonden kan worden. Plan je route zorgvuldig wanneer je in deze gevaarlijke zones aan de slag gaat.
 • Wanneer je uit het vliegtuig springt - waarvan de route altijd lineair maar willekeurig is - kun je maximaal 1,25 kilometer met je parachute zweven. Als je eerder je je parachute gebruikt, kun je zelfs tot 2 kilometer zweven.
 • Met de rechtermuisknop kun je markeringen op de kaart zetten. Dit is vooral handig in teams of juist om je persoonlijke doelen te markeren. Nog een extra tip voor pc-spelers die teamgenoten naar loot willen loodsen: druk op 'Insert' om de plek waar je staat op de kaart te markeren.

PUBG maps: strategieën wanneer je uit het vliegtuig springt

Aangezien vliegroutes in PUBG willekeurig zijn, is er niet zoiets als 'de ideale start'. Toch zijn er wel manieren om goed van start te gaan. Hier vind je een handjevol tips die je altijd in gedachten moet houden:

 • Bepaal voordat je springt aan de hand van de kaart waar je wilt precies wilt landen. Het draait niet alleen om op het juiste moment uit het vliegtuig springen, maar ook de timing hoe vroeg of laat je je parachute opent is cruciaal. Uiteindelijk wil je op de plaats van bestemming eerder voet op de grond zetten dan je concurrenten.
 • Als je liever wat voorzichtiger speelt, kun je het beste naar een afgelegen locatie gaan. Probeer zo snel mogelijk op een plek met een of meerdere voertuigen te landen, zodat je daarna met gierende banden van de vliegroute kunt wegrijden.
 • Probeer in dat geval ook de verleiding van landen in grote nederzettingen te weerstaan. Op die plekken is de player traffic vaak groter. Met zoveel gebouwen raak je daarnaast sneller het overzicht kwijt.
 • Wil je toch meer actie, om bijvoorbeeld aan je K/D-ratio te werken? Kijk dan goed over welke grote nederzettingen het vliegtuig passeert. Military Base, School en Georgopol zijn gewilde plekken in Erangel, waar in de meeste gevallen ook het vliegtuig langs vliegt. In Miramar zijn dat Pecado, Hacienda Del Patron en Los Leones.
 • Bruggen en hoofdwegen dwars door steden zijn vaak gevaarlijke knelpunten. Op die choke points liggen namelijk vaak spelers te campen. In Erangel is Military Base met zijn interessante loot bijvoorbeeld een gewilde plek. Afhankelijk van de Play Zone zijn er dus veel spelers die via een van de twee bruggen van het zuidelijke naar het noordelijke eiland reizen, of vice versa.
 • Houd in de lucht en vooral tijdens het landen goed je nabije omgeving in de gaten. Let daarbij vooral op waar vijanden in de buurt landen. Het loot een stuk relaxter wanneer je een wapen hebt en weet waar je tegenstanders zich ongeveer bevinden.

PUBG map Erangel: de beste locaties voor wapens, voertuigen en loot

Erangel is de eerste map in PUBG en gedurende de early access-fase ook de enige map die speelbaar was. De map is 8 bij 8 kilometer groot. Erangel is een fictief geïsoleerd eiland in de Zwarte Zee vlakbij Rusland. De omgeving bestaat voornamelijk uit groene weides, grassige heuvels en bossen. Een andere opvallende kenmerk van de map is een zuidelijk gelegen, kleiner eiland die door twee bruggen met de rest van het eiland verbonden wordt.

Met dank een aan aantal gepassioneerde spelers zijn er interactieve PUBG kaarten. Je kunt op de kaart naar hartelust in- en uitzoomen, icoontjes selecteren en de nodige filters gebruiken. Zo zie je locaties waar je mogelijk voertuigen of boten kunt vinden. Ook kun je hier je vliegroute invoeren.

Er is tevens een niet-interactieve kaart van ShatterNL. Deze kaart is weliswaar ietwat gedateerd en minder gebruiksvriendelijk, maar gaat wel wat dieper in op interessante locaties met loot. Zo zijn er plekken met militaire loot, veel loot en medium loot.

Dit zijn de beste startlocaties in Erangel:

Military Base

Hier vind je over het algemeen de beste loot van de game, maar je bent zeker niet de enige die hier aan de slag gaat. Zeker wanneer het vliegtuig vrijwel direct over deze plek vliegt, liggen hier al snel tientallen spelers met elkaar in de clinch. De drie gebouwen in een U-vorm is de beste plek voor loot, maar ook daaromheen word je vrijwel nooit teleurgesteld.

Mylta Power

Wanneer deze plek aan het einde van de vliegroute ligt, is dit zelfs voor een volle squad een uitstekende plek. In het grote groene gebouw en de loodsen eromheen vind je vrijwel altijd top loot. Houd er wel rekening mee dat je daar vaak een voertuig nodig hebt om de eerste cirkel te bereiken.

Small Mylta Power

Ten westen van Mylta Power heb je een kleinere energiecentrale met één hoofdgebouw. Ook hier vind je goede loot. Aangezien het een kleine locatie is, is dit meer geschikt voor Solo of Duo dan voor Squad.

School en Hospital

Deze locaties bevatten grote hoeveelheden medium loot. School is door zijn centrale ligging een populaire startplek, dus wees voorbereid op het nodige wapengekletter. Hospital is vanwege zijn wat meer afgelegen liggen over het algemeen wat rustiger.

Georgopol

Georgopol is de grootste nederzetting in Erangel. Bij de gekleurde zeecontainers en loodsen ten zuiden van de rivier ligt vaak hoge kwaliteit loot. Gevechten kunnen hier behoorlijk hectisch zijn. Daarom zoeken steeds meer mensen hun heil in de gebouwen ten westen daarvan.

Prison, Mansion en Bunker

Deze drie plekken zijn qua oppervlakte enigszins vergelijkbaar met elkaar. Je vindt er goede (hoeveelheden) loot, zelfs als je met vier man speelt. Toch ben je er vrijwel nooit alleen. Dit zijn tevens goede bestemmingen om met een auto of motor te bereiken, mocht de vliegroute ver uit de buurt zijn.

Grote nederzettingen

Steden zoals Novoreponye, Rozhok, Pochinki, Lipovka, Yasnaya Polyana, Primorsk en Severny zijn prima lootplekken, maar door de aantrekkingskracht tegelijkertijd gevaarlijk. De beste plekken zijn overigens loodsen, café's, restaurants en kerken.


Nog meer PUBG tips en tricks nodig? Leer dan eerst waar je de beste wapens op beide PUBG maps kunt vinden. Lees ook onze gidsen voor op het oplossen van PUBG bugs en om de PUBG FPS te verbeteren.


PUBG map Miramar: de beste locaties voor wapens, voertuigen en loot

Miramar is de tweede map in PUBG, die de ontwikkelaar bij de 1.0 release introduceerde. Net als Erangel is de kaart 8 bij 8 kilometer groot, maar bevat het ongeveer 20 procent meer landoppervlakte. De Mexicaanse setting met zijn stoffige rotspartijen en woestijnvlaktes lenen zich meer voor gevechten in open vlaktes. Nabij die kuststrook vind je tevens een eenzaam eiland.

Ook Miramar kun je bekijken op en van de vele interactieve PUBG kaarten.

Net als voor Erangel heeft ShatterNL een niet-interactieve kaart voor Miramar gemaakt. Ook deze is misschien niet meer helemaal up-to-date, maar biedt wel een goed overzicht van de beste alsmede meest risicovolle lootplekken.

Dit zijn de beste startlocaties in Miramar:

Hacienda del Patron

Hacienda is Miramar's tegenhanger van School (Erangel). Het is een relatief klein gebouwencomplex met goede loot, maar tevens een plek waar veel spelers landen - zelfs wanneer de vliegroute redelijk ver weg is. Overleef de shootout en je vertrekt hier tot de tanden toe bewapend.

Prison

Net als in Hacienda vind je hier wellicht de beste loot in de game. Door zijn afgelegen ligging in de hoek van de map is dit echter geen populaire lootplek. De beste timing is wanneer de vliegroute redelijk ver weg is, maar je in de buurt bij een voertuig kunt landen.Houd er rekening mee dat de eerste cirkel nooit op loopafstand is.

Pecado

Door zijn centrale ligging is Pecado een behoorlijke trekpleister. Matches kunnen hier dus snel voor mensen eindigen. De beste plekken voor loot hier zijn de arena en het casino. Probeer daar dan ook als eerste te landen zodat je het voordeel hebt bij de vele shootouts die gaan volgen.

Ladrilleria

Dit is een typische plek die bij de meeste spelers volledig onder de radar blijft. Toch is dit voor Solo en Duo een uitstekende startplek. Redelijke tot goede wapens en uitrusting met weinig risico op kapers die voor de kust liggen.

Campo Militar

Helemaal in het noordoosten van de map heb je een militaire basis. De vliegroute ligt vaak uit de buurt van deze plek en je moet altijd haasten om daarna bij de safe zone te komen, maar de plek ligt boordevol goede wapens en uitrusting. Je hebt zelden de tijd om alles te looten, maar zeker met een squad kun je hier prima uit de voeten.

Minas Generales

Net als Ladrilleria is deze plek zelden druk bevolkt. Dat komt omdat de populaire plekken als Hacienda Del Patron en Pecado in de buurt liggen. In de grote gebouwen vind je vrijwel altijd level 2 gear en voldoende AR's. Als je dan toch bezig bent, kun je Graveyard ook meepakken.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties