Skip to main content

PUBG Corp. klaagt Epic Games aan vanwege Fortnite Battle Royale

Titanenstrijd.

PUBG Corp. sleept Epic Games voor de rechter. Dat doet het bedrijf vanwege overeenkomsten tussen PlayerUnknown's Battlegrounds en Fortnite Battle Royale.

PUBG Corp. is van mening dat Epic Games het auteursrecht op PlayerUnknown's Battlegrounds schendt. Het bedrijf vraagt het Centrale Districtsrechtbank in Seoul of ontwikkelaar Epic Games hieraan schuldig is.

Bekijk op YouTube

Volgens de berichtgeving van de Korean Times is de rechtszaak in januari ingediend, maar zijn de problemen tussen de twee bedrijven al in september begonnen. Destijds was PUBG Corp. van mening dat Epic Games updates voor de Unreal Engine bewust uitstelde, om zo de concurrentie voor te blijven.

Vorige maand sleepte PUBG Corp. ook de ontwikkelaar achter Knives Out en Rules of Survival voor de rechter. Volgens PUBG Corp. maakt ontwikkelaar NetEase gebruik van de koekenpan en andere elementen die aan PlayerUnknown's Battlegrounds toebehoren.

Het feit dat PUBG Corp. juist nu Epic Games wil aanklagen is opvallend te noemen. Epic Games is namelijk samen met de Koreaanse uitgever Neowiz Games van plan om Fortnite in cybercafe's in Korea te lanceren.

Daarnaast is de populariteit van PlayerUnknown's Battlegrounds in het westen aan het dalen. Groot kans dat PUBG Corp. van mening is dat Fortnite Battle Royale daar een rol in heeft gehad.

Het is maar de vraag of de rechtszaak iets uit gaat halen. De meeste rechtszaken omtrent gameplaymechanieken draaien meestal nergens op uit. Al is het goed mogelijk dat het Centrale Districtsrechtbank in Seoul daar anders tegenaan kijkt.


Nog meer PUBG tips en tricks nodig? Leer dan eerst waar je de beste wapens op beide PUBG maps kunt vinden. Lees ook onze gidsen voor op het oplossen van PUBG bugs en om de PUBG FPS te verbeteren.

Read this next