Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PUBG Bugs - Zo los je alle technische problemen op

Unoptimised.

Ook al kleven er nog zoveel voordelen aan gamen op de pc: elke pc-speler heeft wel eens irritante problemen met een game gehad. Ontwikkelaars kunnen hun werk stroomlijnen wanneer ze een game naar consoles brengen, maar de grote hoeveelheid mogelijke hardwareconfiguraties op een pc zorgen geheid voor problemen. Daarom proberen ze een soort basiscompatibilieit te garanderen, ook al leidt dat soms tot technische problemen.

Vooral Early Access-titels hebben hiermee te maken. Geen wonder natuurlijk, aangezien ze nog vol in ontwikkeling zijn. Zelfs een blockbuster als PlayerUnknown's Battlegrounds is niet immuun voor dit soort complicaties. Integendeel zelfs: de megahit heeft behoorlijk wat kinderziektes gehad; van crashes tot serverproblemen. Je kunt het volgende doen als PUBG je pc een beroerte geeft.

PUBG server down en andere foutmeldingen

Als de game überhaupt al niet kan verbinden met de PUBG servers, kan dat in wezen twee oorzaken hebben. In het eerste geval kan het zijn dat de servers van de game simpelweg offline zijn. Dat is zeldzaam, maar neem even een kijkje op de socialmediakanalen om erachter te komen of dat het geval is. In zulke gevallen kun je simpelweg niets anders doen dan afwachten. Je kunt ook nog een kijkje op allestoringen.nl nemen, waar gebruikers ook doorgeven wanneer een bepaalde dienst het niet doet.

Wanneer de servers zonder storingen draaien, ligt het probleem aan jouw kant; specifiek met je firewall. Er is een grote kans dat vanwege beveiligingsoverwegingen de server wordt geblokkeerd. Je kunt de firewall uitzetten, maar dat raden we absoluut niet aan aangezien je computer dan kwetsbaar is voor virussen en malware. Stel liever een uitzondering voor PUBG in. Op die manier wordt de firewall in stand gehouden zonder dat het de werking van de game in de weg zit.

PUBG start niet: Wat betekent 'Runtime Error' en 'Connection Failed'?

De game weigert in deze gevallen om op te starten. Je kunt de volgende dingen proberen:

 • Start de computer opnieuw op. Echt, serieus? Klinkt als de sufste oplossing ooit, maar toch werkt het vaker wel dan niet.
 • Voer Steam of PUBG als Administrator uit. Klik met de rechtermuisknop op het icoontje van de applicatie en klik op 'Als Administrator uitvoeren'. Steam vind je doorgaans onder C:\Program Files (x86)\Steam. PUBG kun je meestal vinden onder C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\TsIGame\Binaries\Win64.
 • Update de drivers van de grafische kaart en/of andere apparaten in je pc.
 • Als je de fout 'Runtime error' nog krijgt, kun je ook proberen om de Universal C Runtime te updaten.

PUBG crash: de game hapert of crasht

Met honderd spelers per match, grote mappen en de constante ontwikkeling aan de game is het niet verwonderlijk dat PUBG niet altijd even soepel loopt. Zelfs met een krachtpaster van een gaming-pc kun je haperingen, lag en crashes verwachten. De ontwikkelaar werkt constant aan updates en verbeteringen voor de game, maar het zal wel even duren voordat alles vlekkeloos draait. Kijk ondertussen ook naar onze tips om de PUBG FPS te verbeteren, zodat je je framerate en performance kunt optimaliseren.


Nog meer PUBG tips en tricks nodig? Leer dan eerst waar je de beste wapens op beide PUBG maps kunt vinden. Lees ook onze gidsen voor op het oplossen van PUBG bugs en om de PUBG FPS te verbeteren.


PUBG problemen: oplossingen en troubleshooting voor verschillende fouten

PUBG heeft nog meer dan genoeg foutmeldingen om naar ons hoofd te gooien. Dit zijn de meest voorkomende foutmeldingen en de oplossingen daarvoor:

Eindeloos laadscherm

Dit lijkt op een probleem met de gamedata. Dit is op te lossen zonder dat je de game helemaal opnieuw hoeft te installeren. Het volgende kun je doen:

 1. Verplaats de game naar een SSD.
 2. Controleer de gamedata. Klik in je Steam-bibliotheek met de rechtermuisknop op PlayerUnknown's Battlegrounds en ga naar 'Eigenschappen', dan naar 'Lokale data' en tot slot naar 'Data op fouten controleren'.
 3. Installeer eventuele updates voor je pc en start je computer opnieuw op.
 4. Als dan nog niets helpt: verwijder de game en installeer het opnieuw.

Healing items kunnen niet gebruikt worden

De oplossingen voor deze bug zijn nogal knullig, maar helpen wel:

 1. Laat je wapens vallen.
 2. Laat alle items vallen en pak alleen je healing items op.
 3. Schiet eenmaal met je wapen.

Matchmaking problemen

Als jij een van de spelers bent die niet in een game kan komen, kan er een probleem in je Steam-account zitten. Probeer eens met een ander account van je Steam-gezinsbibliotheek in te loggen, ook al houdt dat in dat je je voortgang niet behoudt.

 1. Maak een nieuw account aan of log je in als iemand die PUBG nog niet heeft.
 2. Log in op je normale account.
 3. Activeer de Steam-gezinsbibliotheek en geef het nieuwe account toegang.
 4. Controleer of je met het nieuwe account nu wel kunt spelen.

PUBG installeert niet - ".NET Framework 3.5" foutmelding

Als er een foutmelding over '.NET Framework 3.5' verschijnt, kun je het volgende proberen:

 1. Open het Windows startmenu en klik op 'Uitvoeren'. Je kunt ook Windowstoets+R daarvoor gebruiken.
 2. Voer het commando 'appwis.cpl' uit.
 3. Klik in het 'Programma's en onderdelen' venster op 'Windows-onderdelen aan-/uitschakelen'.
 4. Controleer of de '.NET Framework 3.5 (bevat .NET 2.0 en 3.0)' optie beschikbaar is. Zo ja, vink die optie aan en klik op 'OK'.
 5. Volg de instructies, voltooi de installatie en herstart je pc.

Verdere oplossingen voor andere problemen

Er zijn nog tal van andere problemen. Zoveel zelfs, dat het onmogelijk is om alles op deze pagina te bespreken. Als je dus nog steeds met PUBG in de clinch ligt, kun je ook deze opties proberen:

 • PUBG updaten. Controleer of er een update voor PUBG beschikbaar is.
 • Drivers updaten. Verouderde drivers zorgen voor problemen. Controleer of alle onderdelen in je pc zijn voorzien van de meest recente drivers en update ze waar nodig. Ook je Windows-versie moet helemaal up-to-date zijn.
 • Controleer of andere programma's PUBG blokkeren. We hebben het al over de firewall gehad, maar er zijn nog andere programma's die roet in het eten kunnen gooien. Denk hierbij aan antivirusprogramma's of Windows Defender, die verschillende problemen veroorzaken.
 • Neem contact op met de ontwikkelaar. Kun je echt geen oplossing vinden, kun je de ontwikkelaar van PUBG via verschillende socialmediakanalen bereiken. Via Steam kan ook. Wie weet brengt jouw melding een groter probleem aan het licht en wordt het in een volgende patch verholpen.
 • Neem een kijkje op het PUBG forum. Op het internet staan natuurlijk al behoorlijk wat oplossingen, maar het PUBG forum wordt druk bezocht en wordt bovendien door de ontwikkelaar beheerd. Er is een zeer grote kans dat je hier de oplossing voor je probleem vindt.

Read this next