Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Psyonix onthult details over Rocket League op de PS5 en Xbox Series X

Next-gen raketlancering.

Psyonix onthult dat Rocket League vanaf de release van de PlayStation 5 en Xbox Series X op die consoles te spelen is. Daarnaast licht de ontwikkelaar ook toe welke next-gen-verbeteringen dat allemaal met zich meebrengt.

Rocket League krijgt bij de release voor de next-gen-consoles een update die ervoor zorgt dat de game op PlayStation 5 en Xbox Series X een resolutie van 4K ondersteunt aan 60fps met HDR. De Xbox Series S daarentegen moet het doen met een resolutie van 1080p, 60fps en HDR. Verder zorgen de next-gen consoles voor snellere laadtijden en een verbeterde splitscreenmodus.

Op een later tijdstip krijgt de game op de Xbox Series X en S een tweede update die een extra Video Quality-instelling aan het Video-tabblad toevoegt. Dankzij die nieuwe toevoeging kunnen spelers kiezen tussen kwaliteit of prestaties:

Xbox Series X

  • Kwaliteit: 4K resolutie aan 60 FPS met HDR
  • Prestaties: Game is speelbaar in een resolutie van 2688 x 1512 (70% van Full 4K) aan 120 FPS met HDR

Xbox Series S

  • Kwaliteit: 1080p resolutie aan 60 FPS met HDR
  • Prestaties: Game is speelbaar in een resolutie van 1344 x 756 (70% van Full 1080p) aan 120FPS met HDR

Daarnaast laat de ontwikkelaar weten dat je Epic Games Account ervoor zorgt dat je op de PlayStation 5 en Xbox Series X toegang krijgt tot al je Rocket Pass-progressie en inventory.

Read this next