Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Psychonauts 2 is Double Fines "meest gewaardeerde en meest verkochte game"

Terugkeer van 3D platform-adventuregames?

Psychonauts 2 is Double Finess hoogst gewaardeerde en meest verkochte game tot nu toe. Dat laat voormalig Art Director Lisette Titre-Montgomery via Twitter weten.

Op Metacritic heeft Psychonauts een score van 89, waarmee het één van de best gewaardeerde games van 2021 is. Hoe vaak de game precies is verkocht is niet duidelijk, maar Double Fines vorige record staat met de eerste Psychonauts-game op 1,7 miljoen exemplaren.

Psychonauts 2 is op 25 augustus 2021 uitgekomen en is een 3D-platformer met een verhaal over het mentale welzijn van personages en speelt zich af in uniek vormgegeven werelden.

Double Fine had in het verleden moeite om met het beschikbare geld voor een indiestudio zijn creatieve visie werkelijkheid te maken. Na de overname door Microsoft in 2019 is het budget geen probleem meer, waardoor onder meer de bazen in Psychonauts 2 toegevoegd werden.

Psychonauts 2 is speelbaar op pc, Playstation 4, Playstation 5 via backwards compatibility, Xbox One en Xbox Series X/S en is inbegrepen bij Xbox Game Pass.

Als je meer nieuwe games van Xbox Game Studio's wil zien, hoef je niet lang meer te wachten! De Xbox en Bethesda Games Showcase is aangekondigd.

Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Contributor

Menno begon op zijn zesde met gamen op de DS en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden op de Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus! Speelt alle genres games van (J)RPG tot platformers, alleen sportgames zie je hem niet snel spelen. Of telt watersport ook?

Reacties