Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PSP Minis waarschijnlijk richting UMD

"Enkel meest succesvolle titels".

Op 1 oktober zal de PSP Go, de allernieuwste versie van Sony's handheld, in de winkelrekken te vinden zijn. Hoe het apparaat het zal doen en of liefhebbers van het draagbare spel te vinden zullen zijn voor alweer een nieuwe PSP valt nog af te wachten, al wisten wij al een voorzichtige mening te vormen toen we met de PSP Go op de voorbije GamesCom aan de slag gingen.

De lancering van de PSP Go zal ondersteuning krijgen van vijftien Minis, kleine downloadbare titels die enkel via het apparaat toegankelijk zijn. Sony liet een tijdje terug weten dat deze spellen ongeveer 100 megabyte per stuk zullen wegen en dat in tegenstelling tot wat consumenten denken de Minis niet vergelijkbaar zijn met de bekende 'apps' voor de iPhone. Of we de man mogen geloven kunnen we pas met zekerheid zeggen wanneer we zelf met de Minis aan de slag zijn gegaan.

Belangrijker dan dit alles is dat Sony vandaag laat weten dat de Minis misschien verder zullen gaan dan enkel het downloadable-landschap. "De meest succesvolle Minis zullen zo mogelijk ook verschijnen op UMD (de fysieke drager voor de PSP) en misschien zelfs voor de PlayStation 3", zo liet Zeno Colaco van Sony Computer Entertainment Europe weten. "Ik denk dat het een mogelijkheid is om meerdere Minis op één UMD-schijfje uit te brengen, bijvoorbeeld als 'best of' van een bepaalde ontwikkelaar", aldus Colaco.

Zullen de Minis het tot nu toe tegenvallende succes van DSiWare-games overstijgen? We zullen zien...

Getagged als

Reacties