Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PSP Mini's geen apps

Vervanging UMD onduidelijk.

John Koller is wederom met wat meer achtergrondinformatie naar buiten gekomen om de aankondigingen door Sony van wat duidelijkheid te voorzien.

Allereerst weet hij te melden dat de PSP Mini's niet te vergelijken zijn met de 'apps' van de iPhone. Volgens Koller gaat het om echte games van ongeveer 100 megabyte en zal Sony er voor zorgen dat er een constante stroom van nieuwe games komt. Let wel, Koller is hoofd van de marketing dus het is nog even afwachten of Sony deze belofte ook weet waar te maken.

Waar wij vooral benieuwd naar zijn, is het ontwikkelsysteem van de Mini's. Hoe hoog is de drempel voor een ontwikkelaar om zijn Mini op het Playstation Network te krijgen? Zowel systemen met een relatief hoge drempel (zoals Xbox Live Arcade) als systemen met een lage drempel (iPhone Appstore) hebben goede games opgeleverd. Vooralsnog echter geen antwoorden op deze vraag.

Daarnaast vertelde Koller dat het nog onduidelijk is hoe Sony de UMD's die PSP-bezitters nog hebben, gaat vervangen. Immers, de nieuwe PSP Go heeft geen mogelijkheid om deze games af te spelen, waardoor oude UMD's in principe nutteloos zijn bij de aanschaf van dit nieuwe systeem. Het lijkt ons vrij essentieel om hier een goede oplossing voor te vinden, gezien de flinke achterban die de PSP heeft opgebouwd in de afgelopen jaren - hoewel een groot deel daarvan vooral gedownloade, illegale games speelde.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur

Jesse Zuurmond

Contributor

Reacties