Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PSN-hackers vogelvrij

Sony overweegt beloning voor gouden tip.

Wie weet wordt jij binnenkort rijk! Tenminste, als je weet wie het PlayStation Network heeft gehackt. Sony is zijn kwelduivels meer dan beu en overweegt daarom een prijs te zetten op hun hoofden. Dat schrijft althans de hardwaresite Cnet.com. Momenteel zouden Sony's onderzoekers de voor- en nadelen van een beloning tegen elkaar afwegen. De denkpiste is wel slechts één van de plannen die op tafel liggen en moet sowieso een goedkeuring vanuit Sony's hoofdkwartier in Tokyo krijgen.

Hoe groot de beloning zou worden is daarom niet geweten. Wel zeggen bronnen vanuit Sony dat er in geval van een beloning een nauwe samenwerking zou zijn met de bevoegde politie van verschillende landen, zoals de FBI.

Dat de mogelijkheid van een beloning ernstig wordt overwogen wijst er op hoe ernstig Sony het incident neemt. Tot nu toe werden tot 100 miljoen accounts gecompromitteerd waardoor adresgegevens en betalingsgegevens in handen kwamen van hackers.

Volgens de laatste berichten zou Sony pas tegen 31 mei het PSN weer volledig online krijgen.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties