Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste informatie over Amy vrijgegeven

Over een infectie, komeet en vreemd meisje.

Recent werd Amy aangekondigd, een tijdelijke PSN-exclusive in de maak bij VectorCell. De survival-horrorgame is ontsproten uit het brein van Paul Cuisset, oa. verantwoordelijk voor rasechte klassiekers als Flashback (1992) en Moto Racer (1997).

We schrijven 2034. De fictionele stad Silver City krijgt te maken met een heleboel kwaadaardig geworden mensen, ten gevolge van een komeet die tegen de aarde is gebotst. Jij kruipt in de huid van de geïnfecteerde Lana, die een vreemd autistisch meisje genaamd Amy moet beschermen tegen andere geïnfecteerden, monsters en special forces. Niet te verwarren met Alma uit F.E.A.R.!

Het voordeel van zelf besmet te zijn is dat je je onopgemerkt zult kunnen mengen tussen de vijand. Let wel: de infectie wordt geleidelijk aan erger en kan ervoor zorgen dat je overgenomen wordt door een kwaadaardig bewustzijn. Gelukkig is er Amy, die dankzij haar speciale krachten de ziekte onder controle kan houden, waardoor Lana in staat zal zijn een aantal krachten van de infectie in haar voordeel te gebruiken.

Je zult samen puzzels moeten oplossen en uiteraard een heleboel gevechten moeten aangaan. Of ook niet. De keuze zal aan jou zijn om actie op te zoeken of het hazenpad te kiezen. Als dat lukt tenminste, want de A.I. belooft de moeite te worden. Vijanden zullen in groep jagen en je geur kunnen opvangen.

Het spel verschijnt al in juni voor het PSN. Eentje om in de gaten te houden!

Getagged als

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties