Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PSJailbreak gekloond en vrij beschikbaar

Hackers slaan weer toe.

De PSJailbreak hardware zou wel eens opgehouden kunnen worden door de Australische rechtbanken, maar tot niemands verrassing, werd de code achter het project 'omgekeerd-gebouwd' en is die nu vrij beschikbaar op het net. Je hebt de code nodig, een PlayStation 3 en een USB microcontroller om je systeem te openen.

Voor wie het nog niet wist: de PSJailbreak is een soort chip voor je console, maar dan in USB-vorm, waardoor je dus niet langer je console open hoeft te smijten om het te 'chippen'. De officiële USB-chip kun je gewoon kopen via het internet, maar nu is het dus mogelijk om je eigen chip te fabriceren door een USB microcontroller aan te schaffen en de nodige code er op te werpen. De chip zou er voor moeten zorgen dat je niet langer software updates hoeft te doen, back-ups kunt maken van je games op een interne of externe harde schijf en het laat je toe om zelfgemaakte applicaties of games af te spelen.

Vergelijk het met de R4 kaarten op de DS: officieus gezien is het niet de bedoeling dat de mensen dit gaan gebruiken voor illegale handelingen. Zoiets valt te vergelijkingen met de sleutel van je huis geven aan een inbreker en zeggen dat hij enkel de plantjes mag water geven.

Bij het schrijven van dit bericht, is de mogelijkheid om back-ups of kopijen van games te spelen gedeactiveerd in de code. Vanzelfsprekend is dit slechts tijdelijke fase, de code zweeft nu rond op allerhande sites en het zal niet lang duren vooraleer het in de verkeerde handen terecht komt en de nodige aanpassingen krijgt. Sony heeft weinig opties om deze verspreiding tegen te gaan.

Toen de PlayStation 3 gehackt werd, was het slechts een kwestie van tijd eer de software gratis en voor niets op het internet zou verschijnen. Er zijn gewoon te veel risico's om dit soort zaken via gewone winkels te verkopen en te veel mensen willen gewoon de verspreiding van de software in plaats van de winst die er mee te maken valt. Zelf hebben we de hack nog niet getest en we raden het ook niemand aan. Niet alleen omdat het ver van bevorderlijk is voor de game-industrie, maar ook omdat codes downloaden van hackersites één van de minst veilige dingen is die je kunt doen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
PS3
Over de auteur
Steph Vanquaethem avatar

Steph Vanquaethem

Executive Editor

Reacties