Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PS5 krijgt low latency mode-settings

Nu beschikbaar.

Een nieuwe PlayStation 5 software update voegt auto low latency mode-instellingen toe voor de console. Dat onthult Sony via de website van PlayStation.

Spelers met een televisie die de auto low latency mode of ALLM ondersteunt, kunnen de instellinge ervan aanpassen via Instellingen > Scherm en video > Video-uitvoer > ALLM. Daar kun je ervoor kiezen om voortaan automatisch over te gaan naar de modus voor lage latency.

Je kunt de modus daar ook volledig uitschakelen. De modus zal altijd terug worden inschakeld als je de Variable Refresh Rate (VRR)-uitvoer gebruikt. Daardoor zal ALLM altijd aanstaan als je Horizon Forbidden West in VRR speelt.

Variable Refresh Rates zijn sinds eind april beschikbaar op Playstation 5 en momenteel zijn er ongeveer 16 games die de functie ondersteunen.
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties