Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PS5 krijgt Game Trials-functie

Met een serieus addertje.

Sony introduceert een Game Trials-functie voor de PlayStation 5. Dankzij die functie krijg je de kans om bepaalde PlayStation 5-games gratis uit te testen alvorens je ze aankoopt.

Om de functie te proberen, ga je naar de desbetreffende PlayStation Store-winkelpagina en krijg je de optie om de game te kopen of uit te testen voor een op voorhand bepaalde tijd. Momenteel is de functie enkel beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en kun je enkel de demoversies van Death Stranding: Director's Cut en Sackboy: A Big Adventure respectievelijk zes en vijf uur uittesten.

Het grote minpunt aan de functie is dat de teller van die tijd al begint te lopen van zodra je op de knop "download trail" op de PlayStation 5 of "add to library" in de PlayStation Store drukt. Spelers met een trage internetverbinding krijgen om die reden minder lang de tijd om een game uit proberen.

Om dat laatste te omzeilen, raadt Redditor jsnals aan om een nieuw account in dezelfde regio aan te maken op dezelfde PlayStation 5, daar de game op te downloaden, nadien terug in te loggen op je hoofdaccount en de demo op te starten. Daardoor verlies je geen kostbare tijd en kun je ook langer genieten van de demoversie van de desbetreffende game.

Verder krijg je per account maar één kans om een game uit testen en krijg je via Game Trials enkel toegang tot proefversies van PlayStation 5-titels. Wie na het afronden van een demoversie de game koopt, neemt wel allem progressie en verdiende trophies mee naar de volledige game.

In ander PlayStation-nieuws lees je alles over de PlayStation 5 firmware-update van september en ontdek je dat de PlayStation 5 in de toekomst nog veel nieuwe features krijgt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.
Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties