Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

PS5 screenshots en video's automatisch uploaden nu beschikbaar in Europa

Waarom nog handmatig uploaden?

De PlayStation 5-functie die het toelaat om je screenshots en video's automatisch te uploaden naar de PlayStation App is twee maanden na zijn release in Noord-Amerika en Groot-Brittannië nu ook beschikbaar bij ons.

Wie de functie aanzet en daarna in-game videoclips en screenshots maakt op de PlayStation 5, zal merken dat je die vervolgens 14 dagen lang kunt openen en downloaden via de PlayStation App.

Er zijn enkele beperkingen, want videoclips van meer dan drie minuten, trofeemomenten, bepaalde geblokkeerde content en automatische captures voor uitdagingen worden niet automatisch geüploadet naar de applicatie.

Om de functie te gebruiken, moet je je PlayStation 5 en de app aan elkaar koppelen. Dat doe je door je PlayStation 5 in te schakelen, naar consolebeheer in de instellingen van de PlayStation App te gaan en daarna je console te selecteren in het "console koppelen aan app"-menu.

Het regent nieuwigheden bij Sony, want eerder onthulde het bedrijf dat de PlayStation 5 binnenkort ondersteuning voor Variable Refresh Rate krijgt en ontdek je dat Sony de Canadese studio Haven Studios van Jade Raymond heeft gekocht.

Read this next