Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'PS4 krijgt waarschijnlijk geen backwards compatibility'

Aldus Shuhei Yoshida.

Sony-baas Shuhei Yoshida laat in een interview met eurogamer.net weten dat de PlayStation 4 waarschijnlijk geen backwards compatibility krijgt.

"De PlayStation 3 heeft een erg unieke architectuur. Het vergt enorm veel tijd en werk om zoiets ingewikkelds naar de PlayStation 4 over te zetten. Het is zeer uitdagend om deze feature te realiseren, maar zeg nooit nooit", aldus Yoshida.

De PlayStation 3 maakt gebruik van een zogenaamde Cell-processor, die wordt ondersteund door kleinere co-processors. Dergelijke hardware wordt tegenwoordig niet meer gebruikt en was zelfs ten tijde van de PlayStation 3 al een uitzondering.

Eerder deze week kondigde Microsoft aan dat de Xbox One een backwards compatibility-functie krijgt. Yoshida geeft aan dat hij door de aankondiging werd verrast. "Ik dacht niet dat zoiets mogelijk zou zijn. Er is waarschijnlijk heel veel werk in gaan zitten om backwards compatibility werkende te krijgen".

Sony maakte tijdens de E3-beurs bekend dat de PlayStation 4 binnenkort een eigen Media Player krijgt. Deze maakt het mogelijk om muziek op de achtergrond af te spelen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.
Reacties